Dok se još prepričavaju dojmovi s nezaboravne desete koncertne sezone na Tvrđavi sv. Mihovila, poznato je prvo internacionalno ime jedanaeste!

Kultni danski producent i multiinstrumentalist Trentemøller na Mihovila stiže 14. kolovoza u pratnji peteročlanog benda!

Trentemøller live show

Anders Trentemøller na Tvrđavu sv. Mihovila donosi nevjerojatan live show, različit od svega što se danas inače povezuje s elektronskom glazbom. Njegove nastupe obilježava kvalitetna plesna glazba koja u live izvedbi dobiva potpuno novu dimenziju! Pridjevi kojima se opisuju Trentemøllerovi nastupi su ‘hipnotički’, ‘zavodljivi’ i ‘očaravajući’ pa nas prema svemu sudeći u kolovozu na Tvrđavi čeka događaj koji ne želite propustiti – poručuju iz Tvrđave kulture koja upravlja jednom od najljepših koncertnih lokacija u Hrvatskoj.

 

Nakon niza EP-ova, Trentemøller je 2006. godine objavio svoj debitantski album ‘The Last Resort’ i od tada je stvorio impresivnu karijeru nošenu jedinstvenim i prepoznatljivim zvukom, ali i stavom prema stvaranju glazbe pa je iza njega više iznimno uspješnih svjetskih turneja s rasprodanim dvoranama! U posljednjih nekoliko godina, Trentemøller je remiksao glazbu izvođača poput Trickyja, Savages, A Place To Bury Strangers, The Soft Moon, UNKLE, Depeche Mode, Pet Shop Boys, The Knife i Franz Ferdinand.

Njegov posljednji album ‘Memoria’ uključuje ozbiljne, introspektivne komade, uz kombinacije instrumentalne i vokalne glazbe. U suprotnosti prema prethodnom studijskom albumu ‘Obverse’ iz 2019. godine, ‘Memoria’ gotovo zahtijeva da bude predstavljena na koncertima i festivalima.

 

Imamo razloga veseliti se ljetu i jedanaestoj koncertnoj sezoni na Tvrđavi sv. Mihovila, a za one koji razmišljaju o idealnim poklonu za blagdane, ulaznica za Trentemøllera prava je stvar. Nova imena na Mihovilu objavit ćemo uskoro, stoga nas pratite redovito na Facebooku i Instagramu, a svi detalji su i na našem webu – poručuju iz Tvrđave kulture Šibenik koja je baš nedavno osvojila nagradu Ambasador za koncert Bonoba kao event godine.

Foto: promo