Poznata splitska arhitektica i produkt dizajnerica Lea Aviani ovu će cijenjenu nagradu primiti na svečanoj ceremoniji Iconic Awards 2022: Innovative Interior koja će se održati 17. siječnja 2022. godine u Design Postu u Kölnu

U centru Splita, na adresi Svačićeva 5, možete pronaći showroom Design Hut kojeg Lea ujedno koristi kao ured svog eklektičnog dizajnerskog studija Projectum.  

Njeni projekti, koje proizvodi nekoliko međunarodnih kompanija, baziraju se na kombinaciji tradicije i inovativnosti, uz naglašeni utjecaj mediteranskog načina života. Navedeno se reflektira i kod nagrađenog “Bavul” višenamjenskog indoor komada namještaja o kojem smo ranije pisali – a kojeg je dizajnirala za Prostoriu.

Njegovo ime i forma asociraju na tradicionalnu dalmatinsku škrinju koja se nasljeđivala s koljena na koljeno, a služila je za pohranu stvari, sjedenje i putovanja.

Bavul klupa-krevet_Lea Aviani

U svom osnovnom obliku, “Bavul” je sistem za sjedenje u dnevnom boravku, blagavaonici ili hodniku, koji se jednostavno može konvertirati u dodatni ležaj – a čije dimenzije doprinose štedljivom korištenju prostora. 

Bavul klupa-krevet_Lea Aviani

Zahvaljujući različitim kombinacijama boja tekstilne presvlake te atraktivnom dizajnu, pri čemu se posebno ističe dekorativni remen u crnoj ili smeđoj varijanti, “Bavul” se idealno uklapa u svaki interijer. 

Bavul klupa-krevet_Lea Aviani

Bavul klupa-krevet_Lea Aviani

Stoga možemo samo čestitati Lei na ovom respektabilnom priznanju, a njen rad ćemo svakako nastaviti i dalje redovito pratiti.

 

Foto: Prostoria