U našoj novoj rubrici Insta/Crush, otkrivamo profile na društvenim mrežama u koje smo se INSTAntno zaljubili i koji pokazuju da ispravno korištenje društvenih mreža, može dovesti do jako dobrih stvari. Naš prvi odabir je “najbolja virtualna kolegica”, Laura Whaley. Ako ste htjeli dati do znanja da ne želite više raditi neplaćene prekovremene ili kolegi dati do znanja da vas prestane zvati na sastanke koji su mogli biti e-mail, Laura Whaley možda može pomoći kako zabavnim prikazom poslovnog žargona

Laura Whaley, 27-godišnjakinja iz Toronta postala je prava zvijezda zbog svojih dovitljivih komentara o svakodnevici u poslovnome svijetu, i moramo priznati da je mi obožavamo. TikTok zvijezda pretvorila je svoje svakodnevne razgovore sa svojim ‘kolegom s posla’ u viralnu seriju videozapisa o tome kako ‘profesionalno’ predstaviti stvari koje ljudi žele reći svojim kolegama, ali ne mogu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Laura (@loewhaley)

Jednostavno rečeno, ova IT savjetnica nevjerojatno je simpatična i na vrlo britak način objašnjava svakodnevne poslovne vratolomije. Nakon što su njezini videi nekoliko puta postali viralni, ona je skupa sa svojim kolegom, stručnjakom za korporativne komunikacije, kreirala sadržaj u kojima se objašnjavaju detalji business svijeta.

Princip je jednostavan. Na Zoom callu Laura daje primjer pitanja, a njezin kolega ga preformulira u poslovni žargon koji dočarava bit, a da ne ispadne neprostojan ili neprofesionalan. S obzirom na rastuću popularnost, prošle godine su te razgovore pretvorili u online seriju “How do you professionally say” sadržaja, koji u nekoliko sati na brojnim društvenim mrežama imaju nekoliko stotina tisuća pregleda.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Laura (@loewhaley)

Uz to, Laura gotovo svakodnevno objavljuje zanimljive isječke iz stvarnog poslovnoga svijeta, koji vas dobro nasmiju, i podsjete da nije uvijek sve u poslu. Primjerice, od toga da se ne trebate osjećati loše jer uzimate slobodne dane, do toga da na smiješan način prikaže zašto kolegu treba prestati bombardirati mejlovima.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Laura (@loewhaley)

Ako želite da vam feed ispuni simpatičan, a izrazito koristan sadržaj, Laura ima našu veliku preporuku. Vrlo brzo ćete shvatiti da vam je plaća ista razmišljali vi o poslu ili ne tijekom vikenda, kao i da biste možda trebali poraditi na vlastitim tehnikama komunikacije. Ili jednostavno, pa, promijeniti posao.

 

Foto: Twitter screenshot