Nagrađivana glazbenica i kantautorica objavila je novu pjesmu i videospot “Arcadia” te konačno potvrdila datum objave iščekivanog novog studijskog albuma.

Naslova “Blue Banisters”, album nam stiže 22. listopada i bit će to njeno osmo po redu studijsko izdanje. Uz to, ovo će joj ujedno biti i drugi album u ovoj godini, budući da je u ožujku objavila izdanje “Chemtrails over the Country Club”.

“Može se reći da je ovaj album o nekadašnjim i sadašnjim vremenima. Tri pjesme koje sam nedavno predstavila opisuju početak, ova se uklapa u sredinu, a kad album bude objavljen čut ćete gdje smo danas” riječi su kojima je Lana Del Rey opisala novo izdanje.

Uz novu, netom predstavljenu pjesmu, na albumu će se naći i ranije predstavljene “Wildflower Wildfire”, naslova “Blue Banisters” i “Text Book”, a izdanje nam donosi 15 pjesama te će biti dostupno u digitalnom, CD i vinilnom obliku te na kaseti.

Kada je njena glazba u pitanju, Lana Del Rey je nedavno putem svojih društvenih mreža izjavila da njena oporuka zabranjuje objavljivanje posthumne glazbe, te izrazila podršku Andersonu .Paaku koji je to čak istetovirao. Ta je vijest izazvala lavinu komentara, poglavito oko etičnosti posthumnih albuma, čime su utjecali na pokretanje važnog razgovora kada je u pitanju glazbeno nasljeđe.

Lana Del Rey, Blue Banisters album cover
Naslovnica albuma “Blue Banisters”

Popis pjesama:
Textbook
Blue Banisters
Arcadia
Interlude – The Trio
Black Bathing Suit
If You Lie Down With Me
Beautiful
Violets for Roses
Dealer
Thunder
Wildflower Wildfire
Nectar of the Gods
Living Legend
Cherry Blossom
Sweet Carolina