Iako je tek sredina tjedna i vrijeme ne ide u našu korist, ako je za vjerovati prognozi, vikend pred nama idealan je za bijeg na more. Naime, visoke temperature se vraćaju, stoga se šetnja s pogledom na plavetnilo i ispijanje kave na suncu – čini kao idealan scenarij.

Ovog puta za oko nam je zapela predivna šetnica, koja se nalazi na Kvarneru. Naime, Staza valova proteže se na dugačkih 30 kilometara, a počinje u Povilama i završava u Jadranovu. Većim dijelom prolazi kroz Povile, Novi Vinodolski, Selce, Crikvenicu, Dramalj i Jadranovo, a postoji i dio staze koji nije naseljen – od autokampa Zagori u Novom Vinodolskom pa sve do uvale Slana u Selcu, te od poluotoka Kačjak u Dramlju do Perhata u Jadranovu.

Unatoč tome što staza dijelom prolazi kroz naseljena područja, netaknuta priroda, miris borova i pogled na more, pratit će vas cijelim putem, a usput možete zastati u neki od lokalnih restorana ili kafića kako biste se odmorili i bili spremni za nastavak šetnje. Staza sama po sebi nije zahtjevna, samo je dugačka, ali uz predivan okoliš, nećete imati dojam prijeđene kilometraže.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Maja Loncaric (@osmijeh.maja)

Osim prirodnih ljepota, staza je jedim dijelom i biciklistička staza, točnije od Kačjaka pa sve do Jadranova. Teren je blago brdovit, što znači da je idealan za sve one koji vole nešto dinamičniju vožnju. Isto tako, Staza valova krije i edukativnu notu, odnosno na određenim lokacijama nalaze se priče na glagoljici.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Maja Loncaric (@osmijeh.maja)

Stazu dakako ne morate nužno prijeći cijelu – želite li uživati u, po mnogima najljepšem dijelu, parkirajte u Jadranovu i krenite prema Kačjaku te šetnju završite u Crikvenici. Dio od Jadranova do Kačjaka obuhvaća nenaseljeni segment staze, odnosno okružuju vas visoke litice, divno zelenje i pogled na otok Krk.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nora Dominko (@unignorable_fit)

Stoga, ako niste sigurni kako provesti nadolazeći vikend, vjerujemo da bi vam se ova ideja mogla svidjeti!

Foto: Instagram/@osmijeh.maja