Došli su nam topli dani, a to znači samo jedno – svaki slobodan trenutak želimo provesti uživajući na divnim mjestima. Tako se vikend-izleti u ovom trenutku nameću kao idealna opcija za odmak od užurbane svakodnevice, a u tom kontekstu – predlažemo da sunčani vikend pred nama provedete na Kvarneru i uživate u našem ovotjednom ”hidden gem” prijedlogu!

Vjerujemo da je većina vas već posjetila Volosko, a ako još uvijek niste, čuli ste sve najljepše o ovom malom primorskom mjestašcu. Smješten između Rijeke i Opatije, Volosko je prava gastro meka jer krije neke od ponajboljih restorana. Primjerice, tu je kultni Plavi podrum, koji je nezaobilazna opcija želite li uživati u svježim, lokalnim ribljim delicijama i pravom mediteranskom ambijentu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Adrien C. Schwab (@king_schwab)

Osim gastronomskom ponudom, Volosko osvaja i predivnim pitoreskni izgledom. Kada dođete ovdje, imat ćete dojam da se nalazite u malom talijanskom selu, a svega nekoliko kilometara dijeli vas do bajkovite Opatije. Naime, poznata šetnica Lungomare započinje upravo u Voloskom, stoga je sjajna polazišna točka za to da istražite Opatijsku rivijeru s ”noge na nogu”.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by CROATIA (@croatia)

Međutim, kako biste za to imali energije, predlažemo slatke zalogaje, a za to nema boljeg mjesta od vološćanske slastičarnice KaoKakao. Naime, ova mala slastičarnica nalazi se u glavnoj ulici, a njezinu okolinu čine živopisne šarene kućice. Slastičarnica je otvorena prije nekoliko godina i kako se kaže, ”pomela” je svu konkurenciju preukusnim kolačima, ali i cijelim konceptom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by kaokakao (@kaokakaopatisserie)

Svi kolači napravljeni su od domaćih sastojaka, a dio ponude prati i sezonske novine. No, ono što se zadovoljnim posjetiteljima najviše sviđa jest činjenica da KaoKakao nudi klasične okuse, ali s dozom osobnog potpisa. Također, osim kolača, stanujete li u blizini, u slastičarnici možete naručiti i torte za posebne prigode.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by kaokakao (@kaokakaopatisserie)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by kaokakao (@kaokakaopatisserie)

Stoga, ako niste sigurni kako provesti nadolazeći vikend, uputite se put divnog Voloskog i usput uživajte u slasnim slatkim zalogajima!

Foto: Instagram