Čarobna Kutijica za odRASTanje je dobrotvorni projekt za SOS Dječje selo Hrvatska, i predstavlja kreativan i originalan način za prijenos edukativnog sadržaja vezanog uz zdravo i kvalitetno odrastanje djece 

“Kutijica za odRASTanje je poticaj, inspiracija, praktičan priručnik i multifunkcionalan alat za proces odrastanja djeteta koje je u nama i djeteta kojem smo roditelj. Tim redom. Jer tek kad dijete u nama bude zaista prihvaćeno, voljeno i viđeno, bit ćemo i mi kao roditelji, a tek onda naše dijete ima uvjete u kojima može čarobno odRASTati. Polovina iznosa donira se za SOS dječje selo Hvatska. Otvorite ju, uronite u čaroliju i uživajte u procesu“, objašnjava Djelovanje limited edition Kutijicu za odRASTanje, koja je dobrotvorni projekt Vanje Varga  u partnerstvu s  Printly / Alfacommerce grafika & tisak.

Kutijica za odrastanje

“Kroz Djelovanje sam usmjerena na stvaranje inovativnih i kreativnih dobrotvornih projekata. Ideja je temeljenih na ideji da se dobre stvari mogu poboljšati dodavanje vrijednosti za sve uključene strane: za one kojima je donacija namijenjena, za one koji sukreiraju predmet ili priču oko koje se donacija temelji i za sve pojedince koji svojim sudjelovanjem stvaraju kap u moru ukupne donacije, a zauzvrat dobivaju nešto zanimljivo i vrijedno”, kaže Vanja.

Kutijica za odrastanje

Tako je nastala i ova Kutijica za odRASTanje kao krajnji produkt Djelovanja u partnerstvu s Majom Alijagić, Printly / Alfacommerce grafika & tisak, koja je ovom projektu dala grafički potpis i ogromnu podršku u idejama, logistici i realizaciji. Kutijica sadrži knjigu, notes za bilješke i podršku procesu odrastanja te karticu s popustima kod 13 partnera. Hvala im svima što su prepoznali projekt i podržali ovim putem.“ kaže Vanja Varga (Djelovanje), autorica dobrotvornog projekta za SOS Dječje selo Hrvatska. Projekt smo predstavili na eventu u Botaničaru, a reakcije su bile odlične.

Kutijica za odrastanje, predstavljanje

Iz Udruge SOS Dječje selo Hrvatska dolaze riječi zadovoljstva i veselja suradnjom i projektom: „Iznimno smo sretni što smo dio ovako hvalevrijednog projekta. Veliko hvala gospođi Varga koja je kroz svoj brend Djelovanje zajedno s partnerima uspjela na kreativan i originalan način prenijeti edukativan sadržaj vezan uz zdravo i kvalitetno odrastanje djece – upravo ono čime se naša Udruga bavi, spojiti naše potrebe te nam pomoći u odrastanju u pružanju brižnog doma za svako dijete. Donaciju ćemo iskoristiti za pokrivanje režijskih troškova jedne od SOS obitelji.”

Što je u Kutijici za odRASTanje?

Vrijednost kutijice je zaista neprocjenjiva jer, uz sve što je unutra uz dobro djelo koje činimo, njezina se najveća vrijednost očituje u dugoročnom poboljšanju najvažnijeg odnosa kojeg u životu imamo, a to je odnos sa samim sobom čime nam se posljedično poboljšava i odnos s vlastitom djecom. Kad smo mi dobro i djeca su dobro.

U Kutijici za odRASTanje dobit ćete:

Knjigu odRASTanje o osobnom razvoju kroz ulogu roditelja i savjete o svjesnom odgoju autorice Mirte Primorac Šejić, koja stoji iza bloga i istoimenog profila na društvenim mrežama Moj svijet odgoja. Tekstove prate predivne, vizualno snažne i inspirativne ilustracije poznate mlade ilustratorice Broken isn’t bad. “Knjiga odRASTanje potiče roditelja na osobni razvoj, na to da osvijestiti vlastite štetne obrasce i iscijeli traume i tako ih prestane prenositi na dijete. Kroz niz kratkih pitkih poglavlja, autorica „na glas“ postavlja pitanja koja si svaki roditelj postavlja i daje duboke, a vrlo konkretne i praktične odgovore na njih.”

Kutijica za odrastanje

Tu je i stilizirani odRASTanje notes za bilješke i podršku u procesu odRASTanja. “Notes je prostor za napisati, a napisati znači osvijestiti si, ohrabriti se za suočavanje, odvažiti se na korak prema akciji, dopustiti si da neka misao na polici dočeka trenutak uvida u raspetljavanje koje dolazi kada je u umu oslobođen prostor za nova shvaćanja i perspektive. Notes je podrška procesu odRASTanja.”

Svoju kutijicu možete osigurati klikom na ovoj stranici, a dostupne su i u knjižarama Planetopije u Zagrebu i Puli.

U svakoj kutijici, kako je već spomenuto, dolazi jedna od 300 numeriranih kartica koja Vam osigurava 15 % popusta kod čak 14 partnera, a više detalja o cijeni i kako donirati Udruzi SOS Dječje selo Hrvatska potražite ovdje.

 

Foto: Ivica Ivčević, Tatjana Bukvić, Djelovanje