Kad govorimo o zaštiti od sunca, često se fokusiramo isključivo na lice i tijelo pritom zaboravljajući određene dijelove. Naime, složit ćete se s nama kad kažemo da katkad potpuno nesvjesno ruke, odnosno dlanove, smetnemo s uma kad je u pitanju zaštita od sunca.

Međutim, upravo su ruke jedan od najizloženijih dijelova tijela, bilo da vozite, hodate ili samo boravite na otvorenom, stalna izloženost UV zrakama može uzrokovati ozbiljna oštećenja kože. Upravo zato, korištenje krema za ruke sa SPF-om može pomoći u sprječavanju problema te održavanju kože zdravom i mladolikom.

Prilikom odabira kreme za ruke sa SPF-om, valja obratiti pozornost na nekoliko ključnih faktora. Prije svega, važno je osigurati da krema ima široki spektar zaštite, što znači da štiti od UVA i UVB zraka – UVA zrake su odgovorne za starenje kože, dok UVB zrake uzrokuju opekline. Isto tako, kremu sa SPF-om treba nanijeti ujutro i ponoviti aplikaciju tijekom dana, posebno nakon pranja ruku.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Saavan Sagar (@saavan.ritu)

Baš kao što je to slučaj i kod krema za lice, kvalitetna krema za ruke sa SPF-om treba sadržavati hidratantne sastojke kao što su hijaluronska kiselina, glicerin ili prirodna ulja, a poželjni su i antioksidansi poput vitamina C i E.

Stoga, ako još uvijek u torbici nemate kremu za ruke sa SPF-om, u nastavku potražite neke od favorita!

hello sunday the one for your hands
Eucerin Hyaluron-Filler + Elasticity
Sisley Sisleÿa Anti-Aging Concentrate Hand Care
NIVEA Cellular Luminous 630

Foto: Instagram/@valerialipovetsky, Notino