Već i ptice na grani znaju da je korištenje SPF proizvoda neophodno tijekom cijele godine, no bez obzira na to, mnogi i dalje preskaču ovaj važan korak beauty rutine. Ako nemate naviku nanošenja SPF-a, a želite to promijeniti, bitno je odabrati način koji je lako uvrstiti u svakodnevni tempo, a u tom slučaju, proizvodi u spreju nameću se kao idealan odabir.

UV zrake su primarni uzrok raznih oštećenja kože, uključujući prijevremeno starenje i povećani rizik od kožnih bolesti. Korištenje proizvoda sa zaštitnim faktorom (SPF) ključno je jer isti blokiraju ili apsorbiraju štetne sunčeve zrake, a redovito nanošenje može smanjiti vidljive znakove starenja kože, poput bora, hiperpigmentacije i gubitka elastičnosti – za otprilike 90 posto.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Fanny Amanda (@fannyamandanilsson)


Svakodnevnom primjenom SPF-a štitite kožu od negativnih učinaka UV zračenja, međutim, kako bi vam to pošlo za rukom, pri ruci valja imati prave proizvode, a kao što smo naveli, ovaj put izdvajamo SPF-ove u spreju. Ova varijanta SPF-a ni po čemu se ne razlikuje od drugih inačica, osim što ju je lakše nanositi. Sve što trebate napraviti jest na čisto lice naštrcati određenu količinu proizvoda, pustiti nekoliko minuta da se upije i nastaviti s daljnjom rutinom.

Isto tako, jedna od najvećih prednosti SPF-ova u spreju jest činjenica da zaštitni sloj na licu možete s lakoćom obnoviti bilo kada u danu, bez straha od toga da ćete razmazati šminku. Praktični, funkcionalni i korisni, SPF-ovi u spreju mnogima su prvi odabir. Stoga, kako biste i vi upotpunili svoju beauty policu, u nastavku potražite nekoliko odličnih opcija koje su se pokazale učinkovitima!

La Roche-Posay Anthelios
Douglas Collection Dry Touch Mist SPF 30
Biotherm Brume Solaire Dry Touch
Avène Sun Sensitive SPF 50+
Lancaster Sun Sunpro Body Mist SPF 50

Foto: Instagram / @ladyaddict