Korean Air je nedavno unaprijedila svoj način prezentacije sigurnosnih informacija tijekom leta uvođenjem virtualnih likova u svoj najnoviji video i time postala prva aviokompanija koja je koristila virtualne ljude u sigurnosnim uputama.

Cilj kampanje je bio ne samo podsjetiti putnike na važnost sigurnosti tijekom leta, već im pružiti novo iskustvo.

Naime, u videu se pojavljuje virtualna stjuardesa Rina koja pruža jasne upute o sigurnosti, uključujući čuvanje ručnog prtljaga, vezivanje sigurnosnih pojaseva, zabranjene predmete, pravila o pušenju, postupke u slučaju problema s tlakom u kabini, lokacije izlaza u nuždi te kako pravilno koristiti spašavajući prsluk. 

Rina je stvorena pomoću najnovije 4D tehnologije i suptilnih podataka o pokretima lica, čime su postignuti realistični izrazi i pokreti. Osim što je dio sigurnosnog videa, Rina djeluje i kao virtualni influencer na društvenim mrežama Korean Aira na kojima je moguće pronaći edukativne postove o sigurnosti tijekom letenja.

Predstavnik Korean Air-a izjavio je: “Ovo je izvrstan primjer suradnje između zrakoplovne industrije i digitalne tehnologije. Želimo promijeniti percepciju sigurnosnih videozapisa novim idejama i učiniti ih privlačnijima i razumljivijima za putnike.”