Ovog tjedna zagrebačkoj publici neće nedostajati koncertnih zbivanja. Od premijernih nastupa bendova sanjivog pop žanra pa do pionira elektronike, pred nama je bogati glazbeni program koji započinje već u srijedu.

zalagasper na Zagreb Design Week-u
22.09., Tehnički muzej Nikola Tesla (Hala V)

Slovenski glazbeno-ljubavni par zalagasper konačno pred zagrebačku publiku donose svoj nježni i sanjivi elektro-pop zvuk. Svoje zajedničko putovanje započeli su 2017. godine, iza sebe imaju jedan studijski album, kao i zamijećeni nastup na Eurosongu 2019., kada su s pjesmom “sebi” predstavljali Sloveniju. Ovo će im biti premijerni nastup u Zagrebu, a održat će se u sklopu Zagreb Design Week-a.

Ulaznice za koncert dostupne su po cijeni od 30 Kn, a više detalja pronađite na Facebook stranici događanja.

marisol u ALU
23.09., Dvorište ALU

Akustično-elektronski dvojac marisol, s kojima smo nedavno imali i ovaj zanimljivi intervju, ovog će se tjedna po prvi put predstaviti uživo s bendom te izvesti pjesme s izvrsnog prvijenca “Žene mape”. Duo će ovom prilikom postati petorka, a uz Erola i Josipu, koji čine okosnicu ove priče, s njima će zasvirati i Jerko Jurin na bubnju, Marino Vinja na basu i synthevima, a kao prateći vokal pridružuje se Katarina Matković. Kako najavljuju, bit će to audio-vizualno-gustativni dašak ljeta i njegov ispraćaj uz odjeke mango popa.

Ulaznice su u pretprodaji dostupne po cijeni od 70 Kn putem sustava Eventim.hr, a na dan koncerta iznosit će 90 Kn. Više informacija pronađite na Facebook eventu.

Kosheen Live Show
24.09., Klub Boogaloo

Pioniri dance-pop žanra, skupina Kosheen, ovog vikenda stiže u Zagreb te ćemo imati priliku uživo čuti kako zvuče njihovi dobro nam poznati hitovi, “Catch”, “Hide U” i “Hungry”. Zbog potencijalno lošeg vremena, umjesto na Jarunu, koncert će se ipak održati u klubu Boogaloo, a na pozornici će nam se predstaviti Sian Evans s originalnim bubnjarem Mitchellom Gloverom i svjetski poznatim glazbenicima koji će dodatno oplemeniti njihov prijašnji zvuk.

Za atmosferu prije i nakon koncerta zadužen je DJ FRX, a ulaznice su dostupne u pretprodaji po cijeni od 170 Kn, dok će na dan iznositi 190 Kn. Sve informacije dostupne su na Facebook eventu.

Europavox Zagreb
24.09. – 25.09., Tvornica kulture

Platforma koja podupire i promovira alternativni zvuk mlade Europe po prvi put u obliku festivala stiže u Zagreb. Kroz dva dana koncerata, na pozornici Tvornice kulture ovom će se prilikom uživo predstaviti ukupno deset glazbenih imena iz deset različitih europskih zemalja, uključujući i regionalna imena, kao što su nemanja, Koala Voice, Damir Imamović… Ulaznice su dostupne po cijeni od 149 Kn, a više informacija pronađite u najavi događanja.

Buč Kesidi pet dana u Zagrebu
24.09. – 29.09., Dvorište ALU

U posljednjih nekoliko godina, Buč Kesidi su izrasli u jedno od najznačajnijih novih regionalnih imena na sceni. Bend je sa svojim albumom “Euforija” podigao ogroman hype u cijeloj regiji, a svoj su status ovog ljeta potvrdili i nizom nastupa na najvećim festivalskim pozornicama regije. Konačno stižu i pred zagrebačku publiku, gdje će održati ukupno pet koncerata, od čega su prva tri dana ekspresno rasprodana. Za posljednja dva dana koncerata, ulaznice su dostupne po 80 kn u pretprodaji te 100 kn na dan, a svi detalji dostupni su na Facebook stranici događanja. Uoči koncerata, s njima je razgovarala i naša Andreja Pančur.

Fotografija: zalagasper / Urška Boljkovac