Jedna od najznačajnijih europskih platformi za promociju i otkrivanje alternativnog zvuka mlade Europe ovaj tjedan u obliku festivala po prvi put stiže u Zagreb.

Europavox Zagreb naziv je dvodnevnog festivala koji će se 24. i 25. rujna održati u Tvornici kulture te na pozornici ugostiti ukupno deset glazbenih imena iz deset različitih europskih zemalja. Od Francuske, Belgije, Litve, Bjelorusije, Rumunjske pa sve do naše regije, glazbeni fanovi tako imaju priliku upoznati se sa žanrovski različitim bendovima živahne i bogate europske scene.

Europavox Zagreb

Prva večer festivala, 24. rujna, u znaku je regionalnih imena Damir Imamović, nemanja, KOIKOI, heptagram te rumunjskih Balkan Taksim, dok je druga večer rezervirana za francuski The Psychotic Monks, bjeloruski Super Besse, litvanski Timid Kooky, belgijski YellowStraps i slovenski Koala Voice.

Europavox projekt nastao je prije 15 godina, vođen s dva glavna cilja – pomoći europskim glazbenim talentima da kroz putovanje po cijelom europskom kontinentu šire svoje pjesme te isto tako, pomoći glazbenim fanovima u otkrivanju novih izvođača. U sklopu Europavox projekta 2020.-2024., sufinanciranog od strane Europske komisije, Europavox Media povezat će glazbenike s ljubiteljima glazbe i digitalno i uživo.

Europavox Zagreb

Prvo izdanje Europavox Zagreb festivala realizirano je uz pomoć INmusic festivala, koji se 2016. godine pridružio kao hrvatski partner Europavox projektu. Ulaznice, po cijeni od 149 Kn, je moguće kupiti putem službenog INmusic webshopa.

Fotografija: Europavox, Franck Boileau