(Whoopi Goldberg na Tribeca Film Festivalu 2018., New York/Getty Images)

Priča se o novom fashion pojmu ‘menocore’, a vi ne znate što to znači?
Menocore trend je inspiriran estetikom sredovječne žene iz nekog nisko budžetnog ljetovališta.

Komforno nošene platnene ili lanene hlače u kombinaciji sa širokim safari košuljama, crnim okruglim naočalama i ‘ružnim’ ribarskim kapama najbolji su prikaz menocore stila. Sjećate se ‘modnog’ stila Diane Keaton u kultnom filmu ‘Something’s Gotta Give’ gdje glumi s Jack Nicholsonom i Keanom Reevesom? Ili modnog stila Whoopi Goldberg gdje nosi bezlične bež hlače i košulje koje djeluju kao da je krenula na ribičiju, a ne na premijeru nekog filma?

Puno udobne odjeće, po mogućnosti što šireg kroja, obuća u stilu “birkenstockica” ili kultnih plavo-bijelih Adidas Adilette natikača, bijeli oversize džemperi, također spadaju u menocore trend. Primjećujete kako su u posljednje vrijeme baš birkenstockice i Adidas Adilette opet jako trendi. Ovog ljeta, gotovo niste mogli proći gradom ili plažom, a da niste naišli na bar jedan par plavo-bijelih natikača kultnih Adidas adilettica ili novih Birkenstock Eva modela koji dolaze u mnoštvu veselih boja.

(Prada A/W 2018 , Milan Fashion Week/Getty Images)

Mnogi modni dizajneri i high street brendovi inspiriraju se ‘starim’ modnim stilovima i trendovima, kako bi im ponovo udahnuli neki novi duh vremena. U jednu ruku to je stil koji se bazira na udobnoj i neprimjetnoj odjeći, najčešće lišenoj nekog dizajna ili koncepta skladnog i lijepog odijevanja općenito. To je stil koji propagira život u stilu ‘life on the beach’, žene koja nije opterećena novim modnim trendovima. Najbolji primjeri za to su glumice Diane Keaton, Whoopi Goldberg te model Lauren Hutton.

(Marc Jacobs 2018, New York, photo Slaven Vlasic/Getty Images)

S druge strane pak, nosila se i eklektična odjeća šarenih uzoraka i jarkih boja. Sjajne špic tajice šireg kroja, plastični nakit, preveliki kaftani nošeni na jedno rame također su dio novo-starog menocore trenda, koji kada bolje pogledamo podsjeća na trash kulturu 90-ih. Svi se rado sjetimo Willa i Jazza iz popularne američke serije ‘Princ iz Bel-Aira’ kako plešu u šarenim oversize majicama i trenirkama.

View this post on Instagram

November 7 ✨

A post shared by Style icon G 👸🏼 (@gigihadidstyle) on

Danas je Instagram prepun lookova koji su inspirirani tim trendom, a neke od najistaknutijih predstavnica ovog trenda danas svakako su Gigi Hadid, Larissa Hofmann, Laurel Pantin te Anna Z Gray.

View this post on Instagram

Is Brie Venus? Am I Botticelli?

A post shared by Anna Z Gray (@annazgray) on