Od njege lica do toga kako provodimo vrijeme, koji će to biti najpopularniji trendovi sljedeće godine?

Unatoč praćenjima brojnih izazova na TikToku, stvaranju uspomena na Instagramu i informiranju na YouTubeu, preko 400 milijuna ljudi koristi upravo Pinterest za ideje o šminkanju, uređenju doma, kulinarstvu… Ova vizualna platforma je stoga prava riznica predviđanja trendova – a kada su ih prošle godine otkrili, čak ih se 8 od 10 obistinilo. Pogledajmo što će sljedeće godine biti, kako to vole reći, ”next big thing” u raznim područjima i hoće li nas iznenaditi.

Skinimalizam

Kraj je caked-on makeup izgleda. Očekuje se da ćemo sljedeće godine prihvatiti prirodnu ljepotu i pustiti da naša (stvarna, nefiltrirana) tekstura kože zasja. Ovaj novi „chic“ bit će jednostavan i održiv, a djeluje i kao prirodni nastavak ovoj godini koja se opasno udaljavala od retuširanja i filtra s ciljem slavljenja prirodnog izgleda kože sa svim njezinim ”nesavršenostima” (da, u navodnim znakovima!). Pinterest smatra da ćemo se oprostiti od dnevnih rutina ljepote od 12 koraka i usmjeriti svoje režime na otkrivanje kvalitetnih proizvoda i make-upa s prirodnim sastojcima i htjeti ostvariti prirodni izgled uz malo šminke koji će izgledati sjajno na kamerama i Zoom sastancima. Oke, i pokojem selfieju.

Vezenje

Nabavite hobi, ali neka bude cool. Gitare? Kažu, pospremit ćemo ih u ormare. Sljedeće ćemo se godine osloniti na praktične aktivnosti poput goblena, pletenju, kukičanju i sličnom. Tko god još mislio da je riječ o nekim babastim hobijima, grdno se vara! Pinterest čak predviđa da će porasti zanimanje za dostavu hrane i namirnica kako bi se uštedjelo vrijeme u kuhinji i usredotočilo se na nove strasti.

Athflow

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Inanna (@inanna)

Slobodno vrijeme + elegancija = athletic flow. Lepršave hlače, ležerni kombinezoni i predimenzionirane odjevne kombinacije zamijenit će sportsku odjeću kao novi svakodnevni outfit. Athflow je dovoljno profesionalan za “ured”, dovoljno rastezljiv za joga prostirku i dovoljno udoban za kauč. Modni, odjevni i maloprodajni brendovi promovirat će liniju upravo takvih predmeta koji se mogu odjenuti za šetnju ili za business casual look.

Neoni

Reflektori i neonska svjetla bit će novo ruho interijera – posebno generacije Z. LED rasvjeta je, predviđa Pinterest, svjetlost 2021. godine.

Planet kao igralište

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Upcycle That (@upcyclethat)

Spasimo planet, ali učinimo to zabavnim – bit će svježi twist na posljednja događanja koja se tiču klimatskih promjena i ukazivanja na potrebe za održivim načinom življenja. 2021. godine roditelji će zabavljati djecu učeći ih održivom načinu života, zbog čega će se brojni podcasti i TV emisije usmjeriti upravo takvim ”receptima” koji će dati novo ruho iznošenoj odjeći, kako napraviti kompost, reciklirati, napraviti ukrase ili iskoristiti staklenke iz trgovine.

Eksperimentiranje u kuhanju

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jelena Markota (@eardur)

Sljedeća će godina iznjedriti brojne skrivene chefove – upravo ćemo tada početi eksperimentirati s novim receptima, ulagati u kvalitetne kuhinjske uređaje i preciznije ukrašavati svoje tanjure. Sve s ciljem stvaranja doživljaja restorana u kućanstvu.

Udobnost kao statement

Deke kao ultimativni modni dodatak? Nego što. Sljedeće ćemo se godine okrenuti šalovima, pletivu i pletenim čarapama – bez obzira na doba godine. Učinit ćemo udobnost dijelom svake sezone. Upravo će to prigrliti i sličnu glazbu, ambijentalnu, ugodnu, uz knjigu i pokoju svjećicu – ma baš za čahurenje.

 

Fotografije: Katarzyna Grabowska, Nathana Reboucas, Andrea Chidu, Chermiti Mohamed, Brianna Santellan, Jacalyn Beales, Giulia Bertelli/Unsplash; Living4Media/Getty