Čitatelji ovoga inovativnog djela polaze na kronološko putovanje poviješću književnosti s 250 knjiga u ulozi putokaza, od drevnih epova poput Ilijade i Mahabharate do suvremenih romana Salmana Rushdieja i Margaret Atwood

Ovo iznimno zanimljivo izdanje Školske knjige istražuje ključne književne epohe, teme i stilove pisanja unutar četiri tisućljeća duge povijesti pripovijedanja; u njoj će obilje inspiracije za daljnje čitanje i istraživanje pronaći svi strastveni ljubitelji knjige. Saznat će, primjerice, što simbolizira bijeli kit u Mobyju Dicku. Što označava pojam struja svijesti? Što je zajedničko Loliti i Paklenoj naranči? Odgovore na ta i mnoga druga pitanja pronaći će u knjizi koja istražuje ključne književne epohe, teme i stilove pisanja od početaka pisane riječi do našeg doba.

Napisana zanimljivo i moderno, knjiga Velike ideje – Književnost i vizualno je iznimno atraktivna, prepuna duhovitih ilustracija, jedinstvenih grafičkih prikaza i dizajnerskih rješenja koja osvajaju na prvi pogled. Preporuke!