Doti Ceramics je dizajnerski studio iz Rovinja koji izrađuje predivne keramičke proizvode, a ususret blagdanima pripremili su prigodnu kolekciju koja će oduševiti sve ljubitelje blagdanskih motiva

doti ceramics

Maštoviti dizajn keramike

Već na prvi pogled osvojile su nas ručno rađene šalice, prvi proizvod iz studija Doti Ceramics koji je s radom neočekivano započeo početkom ove godine. Nakon što se sa studija iz Zagreba vratila u Rovinj u kojem je odrasla, Dorotea Nicea Talajić slijedom okolnosti okušala se u oblikovanju gline.

Nakon nekoliko tjedana samostalnog proučavanja i surfanja internetom, osjećala sam se dovoljno hrabro da uzmem glinu u ruke te ju od tada nisam pustila. Iz onoga što sam mislila da će biti samo hobi, izrasla je velika ljubav i poštovanje prema materijalu i cijelome procesu, a na kraju i vlastiti brend

doti ceramics

doti ceramics

Točkice, valovi, latice, srca i različite teksture – sve izgleda jednako dobro kao uzorak na ovim keramičkim šalicama, ali i ostalim predmetima poput podmetača za sapun i zdjelica. Mladu kreatoricu inspiriraju priroda i oblici poput pletenice, čvora i krugova koje možemo vidjeti u neobičnom dizajnu proizvoda koje izrađuje uz pomoć svog oca i bivšeg slikara Dalibora.

doti ceramics

Jedinstveni blagdanski ukrasi

Ususret blagdanima Doti Ceramics predstavlja zanimljive novosti u obliku prigodnih šalica, držača za svijeće, ali i visećih dekoracija koje su inspirirane obiteljskim DIY ukrasima. Izrađuju se tako da se izvalja glina, izrežu oblici, a nakon sušenja slijedi rezbarenje i zaglađivanje. Proces izrade ukrasa kraći je i manje zahtjevan od izrade šalica, ali jednako vrijedan i s odličnim rezultatima! Blagdanski ukrasi dolaze u obliku medenjaka, srca, zvijezda i ostalih prigodnih motiva, a mogu biti i baš odličan poklon.

doti ceramics

doti ceramics

doti ceramics

Sljedeće godine proizvodi ovog domaćeg brenda bit će dostupni u raznim galerijama diljem Hrvatske, a dotad ove ukrasne i uporabne proizvode možete pronaći na njihovom novom webshopu ili na društvenim mrežama.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Doti Ceramics (@doticeramics)

Foto: Doti Ceramics