Zovu ga i “Slavonskom Amazonom”, a baš zbog čudesno lijepe, i još uvijek netaknute, prirode, Park prirode Lonjsko polje u prvih šest mjeseci bilježi porast posjećenost od 150% u odnosu na isto razdoblje prošle godine i to najviše domaćih posjetitelja. No, osjeti se povratak inozemnih posjetitelja,  Nijemaca i Francuza.

Posjetiteljima želimo omogućiti što ugodniji boravak u Parku, a brojne zahvale i pozitivni komentari daju nam dodatni vjetar u leđa i motivaciju da uvodimo nove programe i usluge te nastavimo ulagati u posjetiteljsku infrastrukturu. Najtraženija je plovidba čamcima na solarni pogon rijekom Strug posjetiteljima poznatom kao “Slavonska Amazona”, zbog koje se najčešće i vraćaju u Par“, istaknula je ravnateljica Javne ustanove „Park prirode Lonjsko polje“ Marija Kušmiš.

Park prirode Lonjsko polje prostire se na području od 511km2 s istaknutom kulturnom baštinom te bogatom florom i faunom. Najposjećeniji lokaliteti su Krapje – selo graditeljske baštine, Mužilovčica – gdje se može vidjeti tradicijski način ispaše stoke poznate kao “Posavski safari”, Čigoč – selo roda te promatračnica “Ptica kosac” u Repušnici, koja je izgrađena u sklopu projekta Povećanje privlačnosti i obrazovnog kapaciteta PP Lonjsko polje izgradnjom posjetiteljskog centra “Crna roda” Osekovo”.

Novi Posjetiteljski centar “Crna roda” uskoro otvara svoja vrata javnosti, kao i dvije nove promatračnice koje će svojim atraktivnim izgledom dodatno probuditi znatiželju posjetitelja za istraživanje neotkrivenog prirodnog bisera nadomak Zagreba.

Park prirode Lonjsko polje jedno je od najvećih i najbolje očuvanih prirodnih poplavnih područja u Europi, riznica je biološke raznolikosti ne samo u Hrvatskoj, nego na cijelom Starom kontinentu.

Foto: Hrvatski foto savez