Sada kada je blagdansko razdoblje iza nas, vrijeme je za odmak od užurbane svakodnevice, a ima to za to bolje opcije od vikenda na snijegu. Vikend skijanje (ili bordanje) pružit će vam priliku da se na kratko izmaknete od svakodnevnog stresa i uronite u svijet kristalno čistog zraka i čarobnog zimskog pejzaža.

Bez obzira na to jeste li iskusan skijaš ili početnik, vikend skijanje je u svakom slučaju nešto što ne smijete preskočiti tijekom zimskih dana ako nemate u planu konkretnije zimovanje. Stoga, kako bismo vam pomogli oko odabira lokacije, izdvojili smo tri obližnja skijališta koja su se pokazala sjajnom opcijom.

Kranjska Gora / Slovenija

Poznato po svojim slikovitim stazama i vrhunskim skijaškim uvjetima, ovo skijalište nudi raznovrsne mogućnosti za skijaše i snowboardere svih razina, a nalazi se na 224 km od Zagreba. Ukupna dužina skijaških staza je 30 km – od blagih padina idealnih za početnike i obitelji s djecom do izazovnih staza koje privlače one iskusnije. Skijalište nadvisuje vrh Vitranc s 1570 metara nadmorske visine, a Kranjska Gora nalazi se na 809 metara nadmorske visine. Isto tako, osim skijanja, Kranjska Gora može se pohvaliti s cijelim nizom zanimljivih aktivnosti kao što su skijaško trčanje, sanjkanje, penjanje po zaleđenim slapovima i slično. Isto tako, dobro je znati da na ovom skijalištu imate mogućnost najma i servisiranja skijaške opreme.

Platak / Hrvatska

 

View this post on Instagram

 

A post shared by SEBASTIAN PERVAN (@sebastian_pervan)

Ako se ipak želite zadržati u granicama Lijepe naše, skijalište s pogledom na more naš je prvi odabir. Platak je već jako dugo jedna od omiljenih domaćih lokacija, a udaljen je svega pola sata vožnje od Rijeke. Skijalište raspolaže s jednom žičarom četverosedežnicom i jednom dvosedežnicom za staze Radeševo 1, Radeševo 2, Turističku stazu i Zavoj 19 te s dvije vučnice na stazama Tešnje i Pribeniš kao i tri pokretne trake na dnu staza Radeševo i Pribeniš te uz Baby stazu. U ponudi skijališta je i škola skijanja ili snowboarda, a moguće je isprobati i skijaško trčanje ili hodanje na stazi za motorne sanjke. Također, motorne sanjke je moguće i unajmiti.

Jahorina / Bosna i Hercegovina

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ISABELLA RAKONIC (@isabellae)

Olimpijski centar Jahorina s najvećim vrhom Ogorjelica smještenim na 1916 metara nadmorske visine – oduševit će vas na prvi pogled i vrlo brzo opravdati veliku popularnost koju uživa unazad nekoliko sezona. Ovaj ski centar nudi staze sveukupne duljine 52 km i širok izbor popratnog sadržaja – od predivnog smještaja tik uz stazu, pa sve do zabavnog sadržaja, kao i škole skijanja, odnosno snowboarda. Posebna čar su staze za noćno skijanje Poljice, Novak Đoković, Prača i Trnovo na kojima ćete uživati u čarobnom ambijentu.

Foto: Instagram, @kelseymerritt