“Beauty vodič za poslovnu ženu” priručnik je koji će vas podsjetiti i ohrabriti na izdvajanje malo vremena za svoje potrebe, bez grižnje savjesti.

Zaposlene žene u Hrvatskoj danas prosječno rade i više od 60 sati tjedno, a tu je i onaj posao za koji često nemamo zasluge, briga o obitelji i domu. Uz toliki angažman vremena, truda i energije, kako pronaći vrijeme za njegu i ljepotu?

Univerzalno rješenje ne postoji, ali dvadeset godina rada u kozmetičkoj struci, od čega deset vlastitog poslovnog angažmana i vlasništva kozmetičkog salona De Luxe u Zagrebu dali su dovoljno inspiracije Antoniji Tretinjak za napisati “Beauty vodič za poslovne žene”. Autorica otvoreno progovara o brojnim razlozima zbog kojih žene svoje potrebe i želje stavljaju na posljednje mjesto, ali nudi i mnoga rješenja, često veoma jednostavna, koja će olakšati odluku na pozitivne promjene.

Sjećam se ne tako davnog trenutka kada me jedna klijentica pitala što sam ja danas učinila za sebe. Nabrojala sam obaveze, zadatke, neke planove. Kad sam završila, opet me upitala: „Za sebe?“. Zamislila sam se. Mi žene smo čudna bića. Jednostavno smo takve. Prvo sve ostalo, onda mi. Posao, obitelj, djeca, partner, kućni ljubimac… Gubimo se u moru svojih obaveza u kojima svoje potrebe stavljamo na zadnje mjesto.“ izjavila je autorica Antonija Tretinjak.

“Beauty vodič za poslovne žene” naglašava jedinstvo svake žene – ne samo u izgledu, već i u osobnosti, sklonostima, obvezama i odabirima te uz savjete koji su korisni, praktični i primjenjivi, uz argumente i objašnjenja zašto i kako voditi brigu o sebi, jednostavnim jezikom približava čitatelju ono što često zaboravljamo – staviti sebe ispred posla i obaveza. Nije takva briga nametnuta obaveza, nego je briga o svom fizičkom izgledu ujedno i briga o zdravlju jer „ljepota je pola zdravlja“.

„Muškarcima se ulaskom u zajednički život ili brak, dolaskom djece, jako malo mijenja život. Oni, uz posao uvijek imaju vremena za svoje prijatelje, hobije, sportske aktivnosti, utakmice. Žene se onda prilagođavaju njihovim životima i pritom zaboravljamo na svoje potrebe. Generacijski smo tako odgajane. Dosta žena se osjeća nelagodno kada odvoji vrijeme za sebe i nerijetko zbog toga osjeća grižnju savjesti, no samo zadovoljna žena može dati zadovoljstvo i drugima“ – upozorava poduzetnica Antonija Tretinjak.

Promocija ovog priručnika, održana u zagrebačkom Klubu književnika, okupila je poznate dame raznih profesija. Ugodno druženje nadopunio je panel na temu “Ljepota suvremene žene i kako pronaći vrijeme za sebe?” čije su sudionice bile: glumica i poduzetnica Zrinka Cvitešić, modna dizajnerica Matija Vuica, poduzetnica i vlasnica branda Think Ink Dora Toljan i direktorica i vlasnica škole stranih jezika Latina iz Zagreba, predsjednica Rotary kluba Zagreb Zrinjevac Petra Martinko. Panel koji se pretvorio u pravu žensku zabavu i razmjenu iskustava moderirala je Direktorica Ženskog poduzetničkog centra Sanela Dropulić.

„Žena koja je pronašla svoj balans, partnera koji ju podržava, koja ima snagu u pravim trenutcima reći „ne“, koja svoje vrijeme organizira na način da se u rasporedu nađe nekoliko trenutaka za svoju ljepotu i dobar osjećaj, žena je koja može u postići sve.“ zaključak je ovog ženskog druženja.

Pronaći oazu mira i malo vremena za njegu, ljepotu i zdravlje nije nemoguće, a Beauty vodič za poslovnu ženu štivo je kojem se uvijek možete vraćati po inspiraciju.

Pogledajte u galeriji kako je bilo na događanju!