Možda se ostajanje kod kuće u početku čini kao iz bajke, ali s vremenom stignu i prepreke. Evo kako ih savladati

Raditi iz kreveta ili udobnosti fotelje prvo se uopće ne čini kao loša ideja, zar ne? No, s vremenom, vjerujemo, svi postanemo frustrirani i sve teže nalazimo načine kako dobro podijeliti poslovne i privatne obveze. Rad od kuće može postatni i dosta predvidljiv i monoton, pa slijedi nekoliko savjeta kako si olakšati nadolazeće dane, možda čak i tjedne.

Posao za radnim stolom

Obvežite se samima sebi da ćete svako jutro sjesti za stol. Pronađite kutak koji kroz dan može biti vaše ‘poslovno počivalište’ i funkcionirajte unutar njega. Važno je da udobno sjedite, zato pronađite najudobniji stolac u stanu. Okružite se svim potrebnim za rad, to uključuje naravno i omiljenu šalicu za kavu.

Otpustite nered

Kada radite od kuće posebno je teško ne primjetiti odjeću koja se već suši dan predugo ili nagomilano posuđe u kuhinji. No, i za to postoji vrijeme. Recite si da ćete se time baviti kada završite ono što morate. Kao i u uredu, posao od kuće zahtjeva postavljanje prioriteta.

Minimalizirajte skrolanje

Naravno da je ovih dana jako važno biti upućen u svjetska i lokalna zbivanja, svakako nemojte to nezanemarivati. Ipak, za smanjenje anksioznosti, straha ili panike bilo bi dobro da si isto ograničite. Provjerite vijesti ujutro i navečer, pauzu od posla iskoristite za šetnju šumom ili telefonske razgovore s prijateljima. Uključite redovitu meditaciju u svoj dan i prije spavanja gledajte svoju omiljenu seriju.

Foto: Pexels