Vjerojatno se ni ne sjećate kada ste na nekom portalu pročitali lijepu vijest. Dok većina naginje negativi i lošim vijestima, pronađite svoj mir u nekoliko jednostavnih koraka.

Ovdje stvarno ne mislimo da ignorirate relevantna događanja u svijetu i oko vas, no ponekad je dobro malo i ograditi se. Stavite brigu za svoje mentalno zdravlje na prvo mjesto i napravite mali odmak od negativnih događanja oko sebe. Ako otvorite dnevni portal čeka vas senzacionalizam, ako skrolate društvenim mrežama skrolate tuđim nezadovoljstvima i anegdotama koje realno nemaju veze s vama. Zato je sasvim u redu pronaći vrijeme za sebe.

Birajte medij na kojem pratite dnevne vijesti

Iako će većina news portala pokušati dobiti pažnju mase sa što dramatičnijim naslovom, znajte da je iza njega niz novinara i urednika koji vas žele navući na ‘klik’. Što uistinu tražite za sebe? Pronađite medij koji vam daje informacije koje želite bez ‘navlakuša’. Dobit ćete jednako pouzdan izvor informacija, ali bez dizanja panike i instant lošeg osjećaja. Ustvari, zašto bi davali posjećenost nekome tko zarađuje na uzrujavanju vas.

Birajte vrijeme u kojem čitate vijesti

Recimo, ne ostavljajte si čitanje prije samog spavanja, radije čitajte knjigu, pogledajte film ili seriju, surfajte u potrazi za nekim lijepim stvarima. Isto tako, ograničite si vrijeme za dnevne vijesti i nakon toga radite nešto lijepo. Otiđite na yogu ili kavu s prijateljicom. Neka vam stalno ‘refreshanje’ portala i društvenih mreža nije u navici.

U redu je skroz isključiti se

Tako je, u redu je odlučiti da nedjeljom nećete paliti laptop ili televizor, biti na Instagramu ili Facebooku, provesti dan u prirodi ili na ručku s roditeljima. Isto tako, u redu je otići na omiljeni profil koji vas nasmijava ili pogledati neki smiješan clip na You Tubeu i odmoriti se od dnevnih briga, situacije u državi ili uznemirujućih naslova. Ne, to nije sebično, a ako želite pridonositi zajednici ili biti humanitarno aktivni, za to postoji niz drugih načina zbog kojih ćete se opet – osjećati dobro.

Foto: Unsplash