Ako ste jedna od onih osoba koje donose novogodišnje odluke, evo kako ćete ih lakše primjenivati svaki dan.

Siječanj polako dolazi k svom kraju i idealno je vrijeme za napraviti introspektivu po pitanju  nove godine i novih odluka. Ako ste jedna od onih osoba koja je ušla u nju s željom za promjenama, onda imamo nekoliko jednostavnih savjeta za vas. Nema veze ukoliko ih se niste uspjeli pridržavati, još uvijek možete ‘ispraviti stvar’, evo kako.

Neka vam je nova odluka rutina, a ne pravilo

Ako se odlučili započeti svaki dan sa zdravim doručkom nema potrebe da se frustrirate oko toga. Sve je stvar percepcije. Uzimanje vremena za sebe prije posla trebala bi biti lijepa i ugodna rutina bez pritiska te ako na to gledate tako, počet ćete uživati, a ne nervirati se.

Budite iskreno oko toga što uistinu želite promijeniti

Često donosimo odluke na površini naše svijesti, ali ne znamo o čemu se točno radi. Meditirajte, postavljajte si pitanja, istražujte – i otkrijte što bi stvarno mijenjali. Ne zbog očekivanja, drugih ili aktualnih trendova – zbog samih sebe. Što baš vas čini sretnima?

Zapišite vaše odluke negdje gdje ih možete vidjeti.

I ne, nemojte se sramiti toga. Svi ponekad trebamo podsjetnik, možda i svaki dan. Stavite ‘post it’ na ogledalo u kupaonici ili na hladnjak u kuhinji. Možete i staviti cijelu listu negdje gdje ćete je vidjeti čim se probudite ili kada se osjećate loše. Pogledati povremeno u svoje ciljeve, za koje ste sigurni da su iskreni i vaši, uvijek može poslužiti kao dobra motivacija.

Foto: Unsplash