Ogrubjele i oštećene kutikule vlasi ne mogu odražavati svjetlost, već kosa treba biti glatka i podatna kako bi doslovno zablistala. Srećom, imamo par jednostavnih savjeta!

Od ovog ne možete pobjeći – kosa je podatna i blistava ako se pravilno njeguje, i to u kontinuitetu. Zdrava prehrana, puno vode, maske za kosu, ispravni proizvodi, šišanje ispucalih vrhova… Evo nekoliko savjeta kako kosu održavati njegovanom i sjajnom.

Proizvodi po mjeri

Uvijek tražite proizvode za kosu koji su smišljeni za vaš tip i boju kose. Primjerice, postoje posebni proizvodi za njegu plave kose sa zlatnim pigmentima za dodatan blistav sjaj. Ako ne odaberete ispravan proizvod, rezultati će svakako izostati. Predlažemo da se dogovorite sa svojom frizerkom ili frizerom za malu dijagnozu kose. Neka ju dobro prouči i kaže vam njezine prednosti i mane. 

Sjaj ulja

Ulja i njegujući serumi će omogućiti onaj naizgled nedostižni sjaj. Suha, umorna kosa obnavlja se proizvodima za njegu koji sadrže shea maslac i proteine ​​kašmira koji dubinski prodiru u vlasi. Ti sastojci čine kosu podatnom i očaravajućom s blistavim odsjajima. Nakon nanošenja proizvoda za posebnu njegu, omotajte kosu u foliju kako biste bolje iskoristili blagodati proizvoda jer toplina i vlažnost povećavaju učinkovitost tih njegujućih sastojaka. Tekući sastojci na bazi svile daju više sjaja i podatnosti beživotnoj, krhkoj kosi.

Kontinuitet kao aksiom

Ako je moguće, njegujte svoju kosu intenzivnim tretmanom jednom tjedno, ili barem jednom mjesečno. Time će kosa dobiti toliko potrebnu vlažnost.

Blago s kosom

Kosu sušite stišćući je ručnikom, a ne trljajući grubim pokretima. Ako imate vremena, pustite da se kosa osuši na zraku (osim ako više volite ravnu kosu) ili je samo nakratko posušite sušilom.

Obavezno smanjite tretiranja… 

Nemojte pretjerano tretirati i oštećivati ​​svoju kosu. Perite kosu šamponom u mlakoj vodi, a ne vrućoj te je ispirite mlakom do hladnom vodom. Ježite se na pomisao hladne vode? Nemojte odmah odustati, isprobajte to nekoliko puta. 

…ako je tretirate, tretirajte je ispravno.

Odaberite kvalitetan alat za stiliziranje. Nemojte bježati od činjenice da će skuplji i kvalitetniji proizvodi dati i bolje rezultate! Obavezno nanesite zaštitu od topline prije uporabe styling pomagala poput sušila ili pegle za kosu.

flash!

Odličan izbor alata za sjajnu i njegovanu kosu iz salona nam je Rowenta Brush Activ’ Volume & Shine. Ova rotirajuća četka jamči profesionalne salonske rezultate sušenja uz sjaj i volumen zahvaljujući dvostrukom boosteru iona. Njezina jedinstvena tehnologija sprječava statički elektricitet, za sjajnu i glatku kosu. 

Brush Activ’ Volume & Shine opremljena je s dvije četke razlilčite veličine, za dugu i kraću kosu s dva smjera vrtnje za profesionalno oblikovanje kose uz istovremeno sušenje. Ta kombinacija dvije četke, 1.000 W i keramička obloga, brzo suši kosu s profesionalnim rezultatima na dugoj i kratkoj kosi.

A znate što je najbolja vijest od svega? Ova četka može biti vaša ako zaigrate giveaway na našem Facebook profilu!

Fotografije: Stephanie Liverani, PR