Kada je riječ o odijevanju za jesenske mjesece, prvo što nam padne na pamet jest slojevitost. No dok se mnogi trude staviti što više komada u što više slojeva, ova jesen je donijela i mali spin. Zahvaljujući mnogim dizajnerima visoke mode i povratku modnih trendova 90-ih, mini suknje će biti veliki dio naših jesenskih ormara

Iako možda ne bismo poistovjetili jesensko vrijeme s mini suknjama, ovi komadi su posvuda ove sezone. Iako su mini suknje prisutne već duže vrijeme, njihov nedavni preporod rezultat je popularnosti tijekom jesenskih modnih revija 2022.  No, to što na jesen nosimo mini suknje, ne znači da se moramo smrzavati u ime mode. Evo kako ih kombinirati!

Čizme do bedara

Samo zato što mini suknje izlažu noge vremenskim nepogodama, to ne znači da moraju ostati nepokrivene. Obuća poput čizama do bedara savršena je za grijanje tijekom jesenske sezone, a pritom izgleda chic!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Evangelie Smyrniotaki (@styleheroine)

Stilistica Donna Lisa kaže “Moj omiljeni način stiliziranja mini suknje nakon što se temperature snize, s tajicama je i/ili debelim visokim čizmama. Grijači za noge ili debele čarape s mokasinkama s platformom još su jedan novi zabavan zimski dodatak minicama.”

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Emily Claire (@bxwie)

Dugi baloner ili blejzer

Jedan od komada bez kojeg jednostavno ne možemo u jesenskoj sezoni jesu baloneri i blejzeri. Bilo da se radi o trenchu ili dugoj jakni, ovi su komadi klasici jeseni i pristajat će uz gotovo svaku odjeću. Osim što su chic treći komad vaše odjeće, ovi su komadi ključni u borbi protiv hladnog vremena.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by v/ era (@veravanerp)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by BLAZÉ Milano (@blaze_milano)

Jedan od najboljih načina da stilizirate dugi kaput uz svoju mini suknju je jednostavno ih uskladiti. Npr. stilizirate kožnu mini suknju s kožnim kaputom iste boje. Korištenje iste boje također vam omogućuje da se poigrate sa šarenim gornjim dijelom koji može dodati dojam vašem izgledu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by DUA LIPA (@dualipa)

Dua Lipa također pokazuje kako monokromatski outfit s mini suknjom i kaputom može biti recept za šik izgled. Stilizirajte izgled od crne kože uz crnu prozirnu bluzu i crnu mini suknju. 

Ugodni pleteni džemperi

Osim što je fantastičan način da se ugrijete, pleteni džemper simbol je hladnog vremena. Iako je vjerojatno već dio vaše garderobe, stilizirati ga uz mini suknju novi je način da date pravi modni statement ove jesenske sezone.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Anastasia Shepelevich (@shepelevich)

Bilo da se odlučite za džemper pripijenog kroja ili oversized pleteni džemper, pogotovo onaj od kašmira, oboje će dodati dodatni sloj topline i elegancije. Poput čizama do bedara, pleteni džemperi vam omogućuju da nosite i nešto ispod, kao što je termo, u ekstremnim vremenskim uvjetima. Kreatorica mnogijh inspirativnih lookova Audrey Afonso pokazuje kako mini suknja u kombinaciji s neutralnim džemperom i upečatljivim može biti savršena jesenska kombinacija.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Audrey Afonso (@audreyafs)

Elegantne dolčevite

Još jedan dio jesenske mode dolazi u obliku dolčevita. Chic način da vam bude toplo, a uz to  savršen komad za višeslojnu odjeću. Također, s obzirom na to da su dolčevite s ovratnikom više minimalističke, one su savršen komad za nošenje uz mini suknje i stvaranje elegantnog minimalističkog izgleda.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by — ivana kordic (@ivanakorda)

Ivana Korda pokazuje nam kako su jednostavna crna dolčevita i crna mini suknja chic minimalistički izgled koji će svi poželjeti u jesen. Iako ima malo nijansi, ova odjevna kombinacija ima puno preppy vibri. Osim što je izvrstan look za ljubitelje minimalizma, odličan je i za one koji žele imati neki malo suptilniji statement.

Koža

Još jedan glavni trend za sezonu dolazi u obliku svega od kože. Jedna od najhit tkanina viđenih tijekom revija za jesen 2022., je nešto što morate imati i tijekom sezone. A jako chic način da da obučete kožu uz svoju mini suknju je kožna jakna ili baloner. Jedan primjer kako ovaj trend nositi dolazi od Marine Diet, koja je odabrala mini suknju uz kožni baloner.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Marine (@marine_diet)