Nakon trenda ‘hejtanja’ društvenih mreža i poticanja druženja ‘lice u lice’, društvo je u jednoj sasvim drugačijoj situaciji.

Rad od kuće i samoizolacija ovih nas dana sve čini jednakima. Cijeli svijet postavlja nekoliko istih pitanja – onih o budućnosti, poslovnim nesigurnostima, zdravlju i zaštiti. Nije važno jeste li bogati ili siromašni, živite li izvan ili unutar granica Hrvatske – vaš život vjerojatno izgleda jako slično životu vašeg susjeda. Ako ste oboje sreće da ste zdravi, mlađi i niste kronični bolesnici.

I što se onda događa? U pomanjkanju druženja, evenata i kava na suncu, većina nas se okrenula – mobitelima. Zanimljivo – sve ono od čega su nas molili da se odmakneno te time vratimo ‘pravim životnim vrijednostima’, sada se ipak odvija online. Facebook i Instagram zatrpali su linkovi, komični videi i memeovi, kao i fotografije tko što čini od doma. 2020. godina svakako će ostati zabilježena u povijesti, nadamo se da ćemo jednog dana moći samo pričati o tome.

View this post on Instagram

Portia is 6 feet away. (Not pictured)

A post shared by Ellen DeGeneres (@theellenshow) on

Na Instagramu se pojavio hashtag #ostajemdoma, a isto promiču i profili celebrity osoba. Ono što je posebno lijepo za promatrati su malo mirnije i tiše gradske ulice, kao i roditelje s ruksacima i djecom koji su se uputili u smjeru gradskih šuma i šetnica.

Zanimljivo je kako nas COVID 19 vraća na početak, na zdravu životnu bazu. Preko tjedna radimo, večeri provodimo kuhajući s ukućanima, brinemo više jedni za druge, a vikendom pravac priroda. U ovom trenutku teško je ‘hejtati’ i društvene mreže jer na kraju dana na njima nalazimo utjehu i smijeh. Tako da, čini se ipak da možemo biti zahvalni na virtualnom svijetu i svemu što su neke nove, i stare, društvene mreže donijele sa sobom. Ovih dana apsolutno svi uživaju u njima i gdje bi bili bez istih?

View this post on Instagram

Grateful. To feel healthy and to feel surrounded by part of my family during this lockdown. Miss my parents and my sisters but so grateful to have my son and husband with me 24/7. To all those who are as lucky as I am right now: treasure this time and transform it into quality moments that you’ll remember forever. To all those who are missing some beloved ones: be strong, hang tight and imagine the joy you’ll feel when this is all gonna be over. Even in the weird time, enjoy the ride and find a lesson for the next phase of your life. Make a list of what you’re missing and never take it for granted again. Life after Covid will be a new life for us all, and I can’t wait to experience everything with different eyes ❤️

A post shared by Chiara Ferragni ✨ (@chiaraferragni) on

View this post on Instagram

okay fine 🙄

A post shared by Timothée Chalamet (@tchalamet) on

View this post on Instagram

Ready to do what I do best 🛋 ☕️ 📺 📖

A post shared by Brittany Bathgate (@brittanybathgate) on

View this post on Instagram

social distancing ❤️

A post shared by Kaia (@kaiagerber) on