Diesel je s ponosom najavio još veću ponudu “osviještenih” proizvoda, proizvedenih u skladu s tvrtkinom novom održivom strategijom “For Responsible Living”

Dieselova“For Responsible Living” strategija lansirana u siječnju ove godine je obveza poduzimanja akcija u korist sadašnjih i budućih generacija te osiguranja daljnjeg Dieselovog uspjeha u mijenjanju svijeta.

Strategija se temelji na četiri ključne postavke i obveze naziva: Biti Alternativa, Zauzimati Se Za Planet, Slaviti Individualnost i Promovirati Integritet.

Sve je krenulo s Dieselovim ikoničnim traperom u kolekciji proljeće/ljeto 2020. Diesel je predstavio nove traper modele razvijene u skladu s obvezom prema budućnosti fokusiranoj na održivost s više poštovanja prema okolišu ali s daljnjim zadržavanjem snažnog identiteta brenda.

Za tekuću sezonu obazriv traper s DIESEL DNA sastoji se od 5 modela traperica proizvedenih prema Dieselovim visokim standardima u zaštiti okoliša objedinjenih pod etiketom Green LabelEstetika je slična onoj na koju su kupci navikli; traperice su klasične, ikonične premium siluete u vintage pranjima, neke s porezotinama i oštećenjima dobivenih posebnom laser tehnikom.

Materijali su stvoreni pomoću inovativnih tehnika koje značajno smanjuju upotrebu vode i kemikalija tijekom proizvodnog procesa. Svaki par je tretiran minimalnom količinom GreenScreen certificiranim kemikalijama a upotreba vode je svedena na 40% manje u odnosu na konvencionalne metode.

Međutim sada je održiva praksa primijenjena i na ostale kategorije uključujući majice s kratkim i dugim rukavima, majice s I bez kapuljače. Izrađeni od hibridnog tekstila organskog pamuka i recikliranog poliestera reciklirana vlakna potječu iz otpada prije i poslije potrošačke konzumacije – korištenih plastičnih boca i tvorničkog otpada.

Kolekcija Green Label je dostupna u ženskoj i muškoj liniji. Pojedini komadi uključuju grafiku strelice za recikliranje – sada preoblikovane u formu slova “D”. Diesel je također predstavio karirane košulje u potpunosti izrađene od oranskog pamuka koji je uzgajan bez upotrebe sintetičkih kemikalija ili dobivenog iz genetski modificiranog sjemena. Diesel se ne fokusira samo na pamučne tkanine. Green Label linija uključuje dva dvoredna kaputa u muškoj kolekciji, kratki i dugi. Izrađeni su iz 75% reciklirane vune. Tkanina od filcane vune proizvedena je u talijanskom okrugu Prato, poznatom po regeneriranom (ponovno stvorenom ) tekstilu.

Flash!

Svi proizvodi pod Dieselovom “For Responsible Living” održivom strategijom sadržavat će specijaliziranu Green Label etiketu koja identificira one proizvode koji poštuju određene standarde u odnosu na upotrebljeni materijal i/ili obradu.