Sarah E. Hill autorica je knjige ‘This is your brain on birth control’ u kojoj govori da kontracepcijska pilula nema samo zabrinjavajuće simptome na zdravlje već i odnose.

Postoji puno razloga zašto i kako biramo svoje životne partnere – izgled, socijalni status, zajedničke vrijednosti. A što biste rekli kada bi znali da na to privlači li vas partner utječe i kontracepcijska pilula. I to ne samo da utječe, već i može utjecati na privlačnost prije ili nakon korištenja. Primjerice, ako ste upoznali svog partnera dok niste bili na piluli, pa je počeli uzimat, to može utjecati na vašu vezu, tj. vašu seksualnu privlačnost. Sarah E. Hill na svom blogu objašnjava kako pilule naprosto utječu na hormone, tj. blokiraju ih. A mi jesmo naši hormoni, ono smo kakvima nas oni određuju. Možemo upravljati njima, ali oni upravljaju na kraju dana nama.

‘This is your brain on birth control’ knjiga je lansirana još 2019. godine, a bit će dobro štivo za svakoga tko se bori s hormonima, zdravljem reproduktivnim organima, seksualnošću. Naime, u zapadnoj medicini pilula je lijek za mnoge disbalanse i bolesti i po riječima ginekologa – donosi manje štete no što bi bolest nosila dok rješava niz drugih problema. Ali i donosi niz njih, a jedan od najvažnijih je taj da blokira hormone, što znači da blokira osjećaje (laički rečeno), a sudeći po navodima Sarah E. Hill, koja ih temelji na istraživanjima, pilula bi mogla i drastično utjecati i na tijek vašeg života, s neodgovarajućim partnerom.

Više informacija o knjizi pronađite ovdje: sarahehillblog.wordpress.com

Foto: Unsplash