Na slatkoj mapi sunčanog Šibenika, jedna od omiljenih gradskih adresa je slastičarnica Yum koju je prije nešto više od dvije godine otvorila Antonia Drezga.

Od tada Yum je nezaobilazna lokacija u Ulici Božidara Petranovića 8 u koju redovito svraćaju svi u potrazi za originalnim slatkim okusima. Antonia je vrlo kreativna pastry chefica i kolače osmišljava sama, a posebnu pažnju posvećuje sastojcima koji naravno moraju biti prirodni, a namirnice kvalitetne dok umjetne boje ne dolaze u obzir.

Šibenski botun l panna cotta od grčkog jogurta i maslinovog ulja l džem od suhe smokve i naranče l bezglutenski biskvit od koromača

Nedavno je slatki popis proširen s tri nove bezglutenske slastice. Pomno osmišljene, zanimljivog okusa i izgleda, djelo su Antonie Drezga te osim što su bez glutena, potpuno prirodne i ručno rađene, odlikuju se kvalitetnim lokalnim sastojcima. Pored rogača, koromača, maslinovog ulja, kamilice, džema od smokve i naranče svaka pojedina slastica spoj je neodoljivih ukusa te opovrgava tezu da su kolači bez glutena manje ukusni od ostalih.

Teglica – šibenska vrata i vratnice / mousse od tamne čokolade i kamilice / džem od suhe marelice l bezglutenski brownie s bademom i orahom

Njihovo predstavljanje dio je šireg projekta Tourism4all iza kojeg stoji Tz grada Šibenika, a poboljšanjem ponude bezglutenskih proizvoda za lokalno stanovništvo i goste grada dio je šire priče o mapiranju gastronomske ponude za osobe s prehrambenim intolerancijama koja će rezultirati kartom svih objekata koji nude alternativne gastronomske opcije. Šibenik kao turistička destinacija treba imati raznoliku i kreativnu gastronomsku ponudu te se kroz ovu suradnju dodatno radi na tome.

Rogač: l bezglutenski biskvit s lješnjakom l krema od rogača l homemade pasta od lješnjaka l homemade marmelada od naranče

Također, ove tri slastice s potpisom Yum slastičarnice dostupne su u još tri popularna objekta u gradu Šibeniku- restoranu Pjat, restoranu Bronzin i Heritage hotelu King Krešimir.