Domaća gastro scena definitivno buja, a u to su uključeni i proizvođači slastica. Sve je više mjesta na kojima možemo pronaći fine slatke zalogaje, a to je baš ono što nam treba u ovoj hladnijoj sezoni. Donosimo tri prijedloga za sve one koji se uvijek najviše vesele – desertu. 

Slastica koja će vam staviti osmijeh na lice

Ako imate slatki zub i volite medvjediće, ne može puno bolje od ovog kolača. Kombinacija moussea od čokolade i kreme od banane uz slatki vanjski izgled oduševit će sve one koji osim finog okusa biraju i hranu koja dobro izgleda na fotografijama. A da ne spominjemo koliko će se svidjeti djeci. Ovaj kolač zabavnog izgleda možete isprobati u Trinity Baru u Maksimiru i Zaprešiću.

Jesenski sladoled? Može!

Otkada je zakoračila u svijet gelata, nije bilo povratka. Pri Suncu je naziv slatke proizvodnje Nine Šarić koja u svojim proizvodima želi naglasiti punoću okusa, jednostavnost izgleda i originalnost. Ovih je dana predstavila jesensku ponudu svojih sladoleda koji dolaze u tri okusa – kesten, riža na mlijeku s mliječnom čokoladom i Baileys. Sva sreća, ne moramo birati jer sva tri okusa možemo iskombinirati i u velikom gelato boxu koji dolazi u tri veličine. Veselimo se i sljedećim prozvodima jer ovo je tek prvi dio nove sezonske ponude!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by by Nina Šarić (@pri_suncu)

Autohtone delicije

Nautilus stvara slasne zalogaje cijelo desetljeće, a iako je riječ o hrvatskom proizvodu, recepti se nadograđuju u suradnji s belgijskim majstorima, što znači – fine praline! Sastojci su pomno birani i iz hrvatskog uzgoja. To su primjerice bučino i maslinovo ulje, cvjetna sol, gorka dubrovačka naranča, višnja maraska i med hrasta sladuna.

Osim pralina, u ponudi su keksi, kraljevski namazi od lješnjaka, pistacija, badema i bučinih sjemenki te naravno – čokolada. Za kraj dobra vijest – Nautilus ponovno na kućne adrese šalje sve svoje proizvode.

Foto: Trinity Bar, Pri Suncu, Nautilus čokolade