Ove godine ponovno posjetite Vidikovac i doživite najljepši proplanak Parka Maksimir u punom sjaju. Proteklog vikenda krenuli smo u još jednu neprocjenjivu ljetnu avanturu uz Luftanje, filmski i glazbeni program koji se odvija tijekom tri ljetna mjeseca

Projektom se revitalizira Vidikovac kao mjesto društvenog okupljanja Zagrepčana i  gostiju, a glazbenim i filmskim programima Luftanja, Vidikovac i Maksimir ponovno postaju mjesto kulturnih događanja te Vidikovac ponovno dobiva ulogu koju je imao u prošlosti grada.

Vidikovac tijekom proljetnih i ljetnih mjeseci postaje prvi izbor Zagrepčana, ali i stranih posjetitelja za uživanje u glazbi, zelenilu i dobrom društvu, a nakon odlično prihvaćenog festivala Tko pjeva zlo ne misli, organizatori su odlučili dodatno uljepšati tople zagrebačke večeri. Rezultat svega je Luftanje, program pod kojim se krije niz evenata koji se oslanjaju na filmsku i glazbenu umjetnost.

Svake subote posjetitelji će od 19 sati moći uživati u nastupima raznih izvođača i projekcijama filmskih klasika.

Ovogodišnji program započeo je proteklog vikenda s dva kultna filma. Subotu smo uživali sa sjajnim Mojo Stuff Bandom koji su nas blues-rock izvedbama uveli u glazbenu komediju iz 1980te – The Blues Brothers. U nedjelju smo s velikim iščekivanjem gledali Pakleni šund, Tarantinov film koji je ove godine proslavio 25 godina od prvog prikazivanja. 25 godina kasnije zanesenost ovim filmom i dalje traje, što se pokazalo i na projekciji!

Narednih subota na velikom platnu očekuju vas Bruce Lee, Hod po rubu uz band Johnny Cash tribute from Zagreb, Woodstock koji ove godine slavi 50. obljetnicu,  Zdrpi i briši, Briljantin, a zatim i nezaobilazni Elvis i Viva Las Vegas uz nastup dobro znanih Swingersa. Ljeto i Luftanje zatvorit će se dokumentarcem o Amy Winehouse, simbolično na dan njezinog rođenja, uz nastup izvrsne Nine Saffron & Back is Black Banda.  

Rijetko kad možete uživati pod zvjezdanim nebom uz idealnu scenografiju i naslove koje možete gledati bezbroj puta.

Uživajte u dugom toplom ljetu na Vidikovcu, uz hladna pića, kokice, dobro društvo i još bolji glazbeno-filmski program!