Highlander Velebit Hrvatska vrhunsko je planinarsko iskustvo koje vas vodi kroz više od 100 km veličanstvene planine Velebit i dva nacionalna parka – Sjeverni Velebit i Paklenica.

Mnogi se slažu kako je upravo ovo planinarski festival godine, a definitivno je događaj koji promiče vrijednosti i etiku svih ljubitelja prirode. I događa se svake godine u toplijim ljetnim mjesecima kada na nekoliko dana imaju priliku živjeti avanturu života i završiti je kao Highlander! Sa svom potrebnom logistikom te prekrasnom planinarskom rutom posjetitelji prolaze putem iskonskih prašuma do golih bijelih stijena. Mjestimice će staza izvući ono najbolje iz njih, no uz pripreme i dobru volju svatko ju može ukrotiti. Za sigurnost posjetitelja, osim medicinskog osoblja, na raspolaganju je i jedna od najboljih spasilačkih službi na svijetu – HGSS.

Ove godine planinarski susret je zakazan za 25. rujna, a završava 30. rujna, prijave su u tijeku, a više informacija potražite ovdje.

Postoji i druga verzija Highlander rute, a zove se Highlander55 Velebit Hrvatska. Naravno, ovo je nešto kraća verzija točnije 55 kilometara duga staza prolazi kroz najljepši dio staze HighlanderVelebit Hrvatska i traje samo tri dana. Highlander55 Velebit Hrvatska 2021 savršen je za one koji žele doživjeti atmosferu dužeg Highlandera i testirati jesu li spremni za punih 100+ kilometara. Također je savršen za one koji žele provesti vrijeme s obitelji u prirodi i za sve one koji punih pet dana zbog posla ili drugih obaveza ne mogu uživati u ljepotama našeg Nacionalnog parka Sjeverni Velebit.

Više o ovom iskustvu čitajte ovdje i svakako razmislite o ovakvom tipu avanture.

Foto: Highlander Facebook