Zbog konstantne potrebe da izbalansiramo privatni život i poslovne obaveze, san je taj koji najčešće trpi. A nedostatak sna, prvo se primjećuje na našem umornom licu

Kako ne bismo voljeli da prvo što se na nama primjeti kada stignemo na posao bude umor, evo nekoliko jednostavnih beauty trikova, koji će vašem licu vratiti svježinu i sjaj.

Umijte se hladnom vodom

Hladna voda je pravi lijek za razbijanje pospanosti. Osim što će vas razbuditi, umivanje hladnom vodom, vratit će vašem licu izgubljeni sjaj i svjež izgled.

Izaberite adekvatan puder

Ovisno o vašem tipu kože, odaberite odgovarajući tekući puder, kojim ćete ujednačiti ten vašeg lica. Uz njega, obavezno koristite i hidratantni korektor na bazi ulja ili vode, kako biste uspješno prekrili tragove umora na području ispod očiju. Ujednačen i blistav ten prekrit će ostale tragove umora i učinit će da u samo par poteza beauty blenderom koža vašeg lica izgleda besprijekorno.

Koristite rumenilo u sticku

Kremasta struktura ovakvog rumenila, u trenu će vašem licu dati zdravu boju i budan izgled. Make up proizvodi u sticku, koji se dobro izblendaju daju mnogo svježiji izgled koži, dok se proizvodi u prahu zavlače u sitne borice i pore, zbog čega naša koža izgleda starije i umornije.

Ne pretjerujte sa šminkom na očima

Previše šminke na očima zatvorit će vaš pogled, zato je dovoljno nanijeti malo maskare i bijelu olovku na unutrašnju liniju oka, kako biste dali budan izgled oku i otvorili pogled. Razmislite o sjenilima u boji kože i bronzeru u pregibu oka, kako biste oku dali malo dimenzije. Izborom neutralnih boja, vaš pogled će izgledati budno, a lice prirodno.