Guliver/Getty Images

Zbog konstantne potrebe da izbalansiramo privatni život i poslovne obaveze, san je taj koji najčešće trpi. A nedostatak sna, prvo se primjećuje na našem umornom licu. A kako ne bismo voljeli da prvo što se na nama primjeti kada stignemo na posao bude umor, evo nekoliko jednostavnih beauty trikova, koji će vašem licu vratiti svježinu i sjaj.

  1. Umijte se hladnom vodom

Hladna voda je pravi lijek za razbijanje pospanosti. Osim što će vas razbuditi, umivanje hladnom vodom, vratit će vašem licu izgubljeni sjaj i svjež izgled.

  1. Izaberite adekvatan puder

Ovisno o vašem tipu kože, odaberite odgovarajući tekući puder, kojim ćete ujednačiti ten vašeg lica. Uz njega, obavezno koristite i hidratantni korektor na bazi ulja ili vode, kako biste uspješno prekrili tragove umora na području ispod očiju. Ujednačen i blistav ten prekrit će ostale tragove umora i učinit će da u samo par poteza beauty blenderom koža vašeg lica izgleda besprijekorno.

  1. Koristite rumenilo u sticku

Kremasta struktura ovog rumenila, u trenu će vašem licu dati zdravu boju i budan izgled. Make up proizvodi u sticku, koji se dobro izblendaju daju mnogo svježiji izgled koži, dok se proizvodi u prahu zavlače u sitne borice i pore, zbog čega naša koža izgleda starije i umornije.

  1. Ne pretjerujte sa šminkom na očima

Previše šminke na očima zatvorit će vaš pogled, zato je dovoljno nanijeti malo maskare i bijelu olovku na unutrašnju liniju oka, kako biste dali budan izgled oku i otvorili pogled. Razmislite o sjenilima u boji kože i bronzeru u pregibu oka, kako biste oku dali malo dimenzije. Izborom neutralnih boja, vaš pogled će izgledati budno, a lice prirodno.