Srednje i kasne dvadesete ukazuju na početak života sa zatamnjenjima ispod očiju, koje svi nevoljko nosimo sa sobom i bezuspješno pokušavamo prikriti šminkom

Podočnjaci, kao “potpis” odraslog života, stresa i prekovremenih sati na poslu, jedan su od većih problema s kojima se moraju nositi gotovo svi odrasli i zaposleni ljudi. Ako se brige u životu te na poslu udvostruče, crnilo pod očima prati ih u stopu. Rješenja za ovaj problem često nam se nude u obliku okoloočnih krema, seruma, kozmetičkih valjaka, maski te raznih kozmetičkih tretmana. No kao i za mnoge stvari u životu, najbolja rješenja za ovaj uporni i iritirajući problem kriju se u prirodnim stvarima koje svakako moraju biti temelj borbe.

Osnovni koraci za rješavanje problema podočnjaka

Pijenje vode

Sigurni smo da već dobro znate koliko je voda bitna za čovjekovo zdravlje, uključujući i zdravlje kože, stoga vas ne bi trebalo iznenaditi da (de)hidracija utječe i na crnilo pod očima. Dehidracija je zaslužna za podočnjake kao i za “vrećice” pod očima. Stoga, ako iste želite izbjeći, pazite na unos vode u organizam.

Kvalitetan san

Osam sati sna najjeftiniji je, no za mnoge i najnedostižniji način za postizanje sjajnije i zdravije kože. Neispavanost i iscrpljenost sa sobom donosi i podbuhlost i tamne podočnjake kojih se možemo riješiti samo odmorom i snom. Zato, nemojte si otkidati od sna jer manjak sna znači i podočnjake i izgledom stariju kožu.

Spavanje na leđima

Većina ljudi obožava spavati na stomaku ili boku, no to sa sobom nažalost donosi podbuhlost, bore i crnilo ispod očiju. Gužvanje kože nastalo pomicanjem i naslanjanjem na jastuk utječe i na čistoću naše kože, ali i na bore i sve druge “nepravilnosti” s kojima se ujutro budimo. Stoga, ako se želite riješiti podočnjaka i bora, razmislite o spavanju na leđima.

Tek nakon što ste ove tri točke ispunili, bacite se na preparate koje smo izdvojili u galeriji.