U samom srcu stare gradske jezgre Zadra, smjestio se jedan od najzanimljivijih hotela na našoj obali. Riječ je o Almayer Art & Heritage hotelu, koji šarmira svojim ukusnim dizajnom, ali i konceptom. Almayer se svrstava u “adults only” (12+) hotele, donosi 16 ekskluzivnih soba, restoran s bujnim mediteranskim tajnim vrtom i staklenom oranžerijom te šarmantnu umjetničku galeriju. I sve to sakriveno unutar srednjovjekovnog zida, na nekoliko koraka od uobičajene gradske vreve Zadra.

Okružen zelenilom okolnog parka i zaštićenim kulturno-povijesnim spomenicima kao simbolima ovog 3.000 godina starog grada, hotel je savršeno smješten u neposrednoj blizini glavnih gradskih znamenitosti – Rimskog Foruma, gradskih zidina Zadra pod zaštitom UNESCO-a, katedrale Sv. Stošije, crkve Sv. Donata, neodoljive Rive i najpoznatijih arhitektonskih instalacija – Morskih orgulja i Pozdrava Suncu.

Nazvan prema istoimenom pansionu iz novele “Ocean More” Alessandra Baricca, ovaj je romantični biser, originalno izgrađen 1863. godine, prošao sveobuhvatnu rekonstrukciju i prenamjenu. Nakon višegodišnje obnove, 2017. godine pretvorio se u pažljivo osmišljen i osebujan boutique hotel – novu žarišnu točku povijesne jezgre Zadra. Promišljeno dizajniran od strane svojih vlasnika kako bi osigurao intimu i ugodu doma prije nego li klasičnog hotela, Almayer je postao mjesto za istinske znalce.

Dizajniran uglavnom osobno od strane svojih vlasnika, kreativnog bračnog para Irine Bakija i Vjekoslava Bobića, uz pomoć Borisa Ružića, interijer hotela i soba u depandansi je vizualno raskošan, istinski eklektičan i ispunjen kozmopolitskim duhom Mediterana. Vođeni estetskim manifestom spajanja baštine, dizajna i umjetnosti, naglasak nije bio samo na uređenju prostora, već i stvaranju autentičnog emocionalnog iskustva udobnosti i atmosfere doma. U tome pomažu i probrani komadi antiknog i dizajnerskog, te po mjeri izrađenog namještaja.

Priča za sebe je tajni vrt Almayer Art & Heritage hotela, koji predstavlja vizualnu posvetu zadarskoj povijesti i kulturi življenja. Dokazuju to opločenje podova izvornim ručno pečenim ciglama na riblju kost, zatim drevni samostanski zid, bujna mediteranska hortikultura i ostakljena čelična oranžerija u industrijskom stilu.

U zelenilu tajnog vrta nalazi se Corte Restoran, dobro čuvana zadarska tajna. Posvećeno iskusnim znalcima i modernim epikurejcima, ovo romantično i zavodljivo mjesto zasigurno će vas iznenaditi svojom raskošnom ponudom i atmosferom koja se postupno mijenja kako odmiče dan. Ponuda uključuje okrepljujući à la minute doručak, ležerni ručak i luksuznu večeru s bogatim izborom pića, signature koktela te probranih vina u kojima možete uživati u bilo koje doba dana.

Odlučite li se za odmor upravo ovdje, bookirati ga možete na web stranici hotela.

Foto: Almayer Art & Heritage Hotel