Erol Sjajni u Botaničaru

Izložbe već odavno nisu rezervirane samo za galerije. Koncept mjesta gdje uz osnovnu ponudu dobivate i taj ekstra umjetnički trenutak, jedan nam je od dražih.

U Zagrebu popis takvih mjesta i nije nešto dugačak, ali zato oni koji ga ‘njeguju’, dosljedni su u tome da nas redovito oduševljavaju novim izložbama. Evo nekoliko zagrebačkih adresa gdje trenutno možete svratiti na kavicu, večernje osvježenje, večeru ili pak po novi vintage komad nakon što pogledate aktualnu izložbu.

Bar Botaničar

Nije novost da Botaničar posebnu pažnju posvećuje estetici pri čemu izložbe igraju jednu od glavnih uloga popratnog sadržaja. Baš sinoć je otvorena izložba sjajnog mladog umjetnika poznatog kao Erol Sjajni pod imenom “Nešto simbolično”. Vidjet ćete veće i manje formate dobro zapakirane u vedru kolorističnu priču multitalentiranog Erola, koji se osim slikarstvom, ilustracijom i tetoviranjem, bavi i glazbom u bendu Pseća plaža.

View this post on Instagram

Nova izložba 'Nešto simbolično' – @erol_sjajni . Možete je pogledati do 26.09. Erol o izložbi: Iza žutog zida naivni par sjedi. Uz kalež crnog vina, ljubav propituje. Svaka čaša više njihove karte ziva. Emocijom iz vina lagana i njezna violina svira. Tako prhka kao tamno plave kiše, dok svira ona ni ne diše. Tigrovi i mačke uvijek vrebaju pa se veru. Na stvoru punom šara, stiže svirač, poslanik templara. Za njim tlo vibrira, ljubavnim parovima erotsku glazbu svira. Iz daleke šume nešto čudno se svija, patuljak s rogom spokojnu pjesmu svira. Naivnim parovima sve slabosti krade i prenosi ljudima ružne poruke razne. Sve te karte njima su na stolu – odgoj i tradicija spriječavaju sliku novu. Džavo im rupu pod nogama kopa, za nekoliko trenutaka slijedi katastrofa… Životopis: Naučio je voziti bicikl i plivati sa sedam godina, što je zapravo dosta kasno. Međutim, Erol Sjajni bavi se vizualnim stvaranjem od svoje pete godine tako da mu sada već baš dobro ide. Donedavno mu nitko nije znao lice, a kamo li ime. Prije se vodio pod imenom Kopito Zla te je pod tim imenom djelovao u kolektivu Artu Ditu koji je radio vizualne intervencije pod nazivom Trash Will Smash. Tada je bio mlađi , a sada je ipak malo stariji i pametniji. Inače profesionalni šetač pasa, šaptač biljkama i tetovirač svoje radove prenosi van formata ulica i kože, u galerijske prostore. #botanicar #exhibition #erolsjajni #gallery

A post shared by Botaničar (@bar_botanicar) on

Street food bar KAI

Ovaj street food bar posvećen azijskoj kuhinji otvoren je nedavno u veži, na početku Jurišićeve. No, osim gastro delicijama s istoka, ovdje vam žele ponuditi i izložbe kao popratni sadržaj. U fokusu su mladi umjetnici čiji će se radovi dobro uklopiti u opuštenu atmosferu mjesta, a prva koja je izlagala je diplomirana umjetnica Antonija Maričević.

Uređujemo prostor uz pomoć mlade umjetnice Antonie Maričević 😍Dovršavamo zadnje detalje i spremamo se da nas dođete škicnuti i poklopati nešto fino! 😉

Objavljuje KAI street food barPonedjeljak, 6. srpnja 2020.

 

Mango Sticky Rice

Već smo ovdje upoznali s fantastičnim malim vintage dućanom u blizini Tvornice kulture koji je zapravo puno više od riznice odjeće. Osim što se ovdje uvijek možete zaputiti na kavicu i popričati sa srdačnim domaćinima dok se upoznajete s bogatom modnom arhivom, ovdje možete i baciti oko na aktualnu izložbu. Trenutno su na polici kolaži mlade slikarice Tare Beate Racz.

Foto: Facebook Botaničar