Instagram razmišlja o opciji skrivanja lajkova kako bi smanjio pritisak koje stvaraju društvene mreže. Ako ova ideja zaživi, Instagram platforma kakvu danas poznajemo iz temelja će se promijeniti te više nećete moći vidjeti tko vam je točno lajkao objavu. Sam korisnik će i dalje vidjeti točan broj koji je ostvario svojom objavom, ali njegovi pratitelji neće.

Ova informacija se nikako neće svidjeti mnogim Instagram influencerima koji zarađuju na temelju svojih objava. Ako tvrtke ne mogu javno vidjeti koliko je neki influencer ostvario lajkova, to će negativno utjecati na mnoge sponzorske ugovore i razna partnerstva koja su do sada savršeno funkcionirala.

(Instagram)

“Želimo da se naši korisnici usredotoče na ono što dijele, a ne na broj ostvarenih lajkova”- objašnjava uprava Instagrama.
Taj potez bi također mogao biti odgovor na brojna istraživanja da Instagram i njegova idealizirana verzija savršenstva, negativno utječu na mentalno zdravlje osoba, pogotovo mlađe populacije.

Glasnogovornik Instagram platforme kaže da je “istraživanje načina na koje se smanjuje pritisak na Instagramu, nešto o čemu su uvijek razmišljali”