Ako ste već odavno kućni botaničar ili ste tijekom izolacije poslušali preporuke stručnjaka i fokusirali se na nove hobije u životu, a briga o biljkama je jedan od njih, ovo je pravo mjesto za vas.

Posljednjih nekoliko mjeseci počeli smo se vraćati onim temeljnim vrijednostima i ljubavima nakon što smo se već itekako pogubili u kapitalističkom svijetu, a to se prije svega vidi i po Instagramu koji kao da je postao zajednica koja potiče na unutarnji mir, podršku i pozitivu. Oni koji svakako pripadaju toj kategoriji su i veliki znalci o prirodi i ljubitelji biljaka koji svoje znanje i ljubavi dijele sa svojim pratiteljima. Pa ako ste jednostavno obožavatelji zelenila ili trebate savjete kako se brinuti o vašim novim zelenim prijateljima, obratite pažnju na ovih pet Instagram profila koji će vas oduševiti.

sweetyoxalis

View this post on Instagram

. 🌱 C a l a d i u m P a r t y 🌱 . . Le confinement, n’est finalement pas de tout repos par ici 😅 Je passe ma vie entre mes deux points de confinement préférés @whattheflower_paris & mon appartement … L’avantage c’est que je ne suis pas dépaysée en ces deux jungles 🐒🌴 Les caladiums sont aussi gigantesques qu’à la maison ! Et bonne nouvelle pour les parisiens, @whattheflower_paris reprend du service à partir de lundi, avec la mise en ligne d’un service de livraison sur Paris et très proche banlieue ainsi qu’un point de click & collect pour nos clients du quartier 🌿 . . Je vous souhaite un bon week-end ☀️ . . #caladium #caladiumlovers #caladiumstrawberrystar #caladiummissmuffet #caladiumfroginablender #caladiumlove #caladiumforsale #whattheflower #plantshop #plantshopping #paris #plants #indoorplants #houseplants #plantpower #plantaddict #plantaddiction #plantsmakepeoplehappy #plantsofinstagram #plantlove #plantlovers #plantsloversofinstagram #botanical #urbanjungleblog #urbanjunglebloggers #houseplantclub #greenaddiction #parisplantclub #instaplants #plantparenthood

A post shared by Justine🌿 (@sweetyoxalis) on

Ovaj pariški concept store je doista strastven kada su biljke u pitanju. Osim što ćete vidjeti predivne fotografije biljaka, dobiti ćete i brojne savjete na koji se način brinuti o njima.

botanicalsandbillie

Anne, vlasnica profila živi u Barceloni i itekako uspijeva u svom naumu da svoj dom i Instagram profil pretvori u urbanu džunglu. Sigurni smo da ćete dobiti ideje kako urediti svoj prostor nakon što bacite oko na ovaj profil.

boyswithplants

Zgodni frajeri i biljke ono su što krasi ovaj profil koji je krcat fotografijama biljaka i frajera koji ih obožavaju. Nema filozofije , toliko su popularni da su objavili i knjigu s najpopularnijim fotografijama.

botanicalwomen

Ekvivalent prethodnom profilu nastao je i hashtag #botanicalwomen pod kojim možete pronaći divne žene s biljkama koje će vam sigurno poslužiti kao inspiracija za nabavku novih.

Ostatak profila potražite na ljepotaizdravlje.hr