Imamo novo super mjesto za vas ako ćete se naći na Hvaru ovog ljeta

Antoni Jurica jedan je od ugostitelja čiji rad pratite jer ste se uvjerili koliko cijene gosta. Izborom namirnica, svježom pripremom, vinskom kartom… Osobno sam se u isto uvjerila posjetivši njegov restoran na otoku Lastovo – “Fumari”. Jedan od dva restorana koje ima na tom otoku najzvjezdanijeg neba u Hrvatskoj, uz “Augusta insula”

Ukratko, radilo se o magičnoj lastovskoj gastro oazi nezaboravnog ugođaja i fantastičnih okusa zbog kojih vas okusni populjci, bez obzira vaše opiranje i avanturističnom duhu da želite isprobati nove stvari, iznova vraćaju istom mjestu. Uvijek nas je dočekala svježa i sočna riba, pedantno začinjena i pripremljena predjela kao i vinska karta uz koju niste mogli napraviti krivi izbor.

Iako je tu riječ o njihovom novom hvarskom pandanu, “Hanibalu”, vjerujem da je moje iskustvo dokaz da je kvaliteta i atmosferičnost mjesta uistinu prioritet ovog vlasnika. Štoviše, kvalitetu hrane koju sam sama okusila na Lastovu, koja je bila, poslužit ću se rječnikom samih vlasnika, mouth watering, okusit će i oni koji se nađu na Hvaru, jer kako nam je rekao Antoni, “sva vina, povrće i meso dolazi s Lastova” .

DUGA TRADICIJA

Restoran Hanibal nalazi se u gradu Hvaru, na istoimenom otoku. Otvoren je davne 1977. godine, a ime je dobio po slavnom hrvatskom pjesniku Hanibalu Luciću koji je rođen u Hvaru. Osim imenom, restoran se ponosi i svojim interijerom za koji je zaslužan arhitekt Dinko Kovačić, nagrađen upravo za to svoje ostvarenje. Nakon četiri godine pauze, ponovno je otvoren. Osvježen, i na radost mnogih gastroljubaca. 

“Vibrantni interijer koji privlači svojom obiteljskom a ujedno i decentnom atmosferom uz mnoštvo romantičnih kutaka stvara idealnu atmosferu za okupljanje naših prijatelja i sugrađana, ali i dragih gostiju iz cijele Hrvatske i svijeta što ga je učinilo jednim od najprepoznatljivijim i najpoznatijim restoranom u Dalmaciji.” kaže nam Antoni.

Vjerujući da je lokalno proizvedena hrana budućnost njihove gastronomske ponude, posebno su se posvetili izradi menija koji obiluje domaćim povrćem uzgojenim u svojim povrtnjacima. Tjesteninu koju poslužuju izrađuju sami po talijanskoj recepturi, kao i tijesta za pizze koje peku u Napoli peći na drva, dok sastojci koji su potrebni za savršeni, „kao iz Italije“ okus ovih jela dolaze ravno iz Napulja i Verone.

Ponudu su obogatili i popularnim burgerima za koje koriste peciva i meso koje je obrađeno i pripremljeno pod budnim okom vrsnih chefova, dok je vinska karta ovog malog gastronomskog raja samo predivan nastavak: zamišljena je kao balans između internacionalnih i lokalnih, te regionalnih i nacionalnih vina, no prevladavaju vina s Hvara i Lastovo.

Što drugo reći osim – vidimo se!

 

mm
Nives Bokor

Glavna urednica