Uz ovu poprilično povijesnu odluku, također će početi prihvaćati kriptovalute kao jedne od mogućnosti plaćanja pretplate

Nakon što su nedavno predstavili svoje popularne naslovnice kao NFT, odlučili su ojačati svoj odnos s blockchainom i udružili su se sa stručnjakom za ulaganje u kriptovalute Grayscale. Najavu je objavio izvršni direktor Grayscalea Michael Sonnenshein, koji je otkrio da su s ovom poznatom publikacijom dogovorili da plaća predsjednika Keitha Grossmana bude isplaćena u popularnoj kriptovaluti. Uz to, dvije će tvrtke također zajednički raditi na izdavanju niza obrazovnih videozapisa ovog ljeta, nadajući se da će naučiti više ljudi o relativno novoj tehnologiji. Sve upućuje na to da je ovo samo početak promjena koje će pokrenuti ove odluke, a vidjet ćemo koliko će trebati da svi zaposlenici i zaposlenice prijeđu na ovaj tip isplate plaća, honorara ili možda bonusa.

Prelazak TIME časopisa na Bitcoin dolazi nakon nedavnih napora tvrtke da se uključi u svijet blockchaina i kripto-prometa. Prošli mjesec publikacija je na aukciji prodala tri NFT naslovnice svojih časopisa nadahnutih originalom iz 1966. godine, udružujući se za projekt s NFT platformom SuperRare. Izbor NFT-a temelji se na temi “Je li ___ mrtav?”, koja se odnosi na niz provokativnih tipoloških naslovnica nadahnutih izvornom verzijom 8. travnja 1966. “Je li Bog mrtav?” Ovo je bila prva naslovnica u povijesti časopisa koja je sadržavala samo tipografiju bez grafike ili slike i izazvala kontroverze među tisućama čitatelja. Jedna od naslovnica prodana je za nevjerojatnih 200.000 američkih dolara, a djeluje simbolično da su upravo odabrali nju – dokazujući još jednom da su ispred svoga vremena.

Foto: TIME magazine, Superrare