Unatoč tome što je „ljeto ljeto“, ima nešto toliko posebno i bajkovito u zimovanju. Idiličan pejzaž, uživanje u raznim aktivnostima ili pak opuštena šetnja uz redovite odlaske u spa oaze – samo su djelić onoga što zimski mjeseci nude.

Potaknuti time, odlučili smo potražiti nešto specifičnije hotele koji pružaju nezaboravno iskustvo, a nismo morali dugo tražiti jer su nam pažnju odmah ukrale iglu nastambe. O čemu se točno radi? Naime, Iglu-Dorf su sela koja su u potpunosti napravljena od leda, a hoteli su zapravo iglui. Ova sela prostiru se na čak tri lokacije, Švicarska, Austrija i Njemačka, a zanimljivost je ta što dolaskom toplijih dana – nestaju te se nanovo grade iduće godine. To je samo jedan od pokazatelja autentičnosti i posebnosti koje ćete pamtiti dugi niz godina odlučite li se za zimovanje na nekoj od lokacija.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Jenna Silver | Travel & Aruba (@jennasilver_)

Sve lokacije okružene su netaknutom prirodom, a nude bogat popratni sadržaj. Od sjajnih restorana, pa sve do spa centra ili pak aktivnog odmora. Što se tiče samog smještaja, moguće je birati između onog za dvije osobe ili više.

Iglu-Dorf Kühtai nalazi se u Austriji na 2000 metara nadmorske visine te je okružen tirolskim planinama, Iglu-Dorf Zermatt u Švicarskoj mnogima je najdraža lokacija zbog nadmorske visine od 2727 metara s koje se pruža impresivan pogled na vrh Zermatt, Iglu-Dorf Zugspitze u Njemačkoj, odnosno na jugu Bavarske, nalazi se na 2600 metara nadmorske visine, što je i više nego dovoljno za bajkovit pogled, Iglu-Dorf Davos Klosters smjestio se doslovno na švicarskom skijalištu na 2620 m nadmorske visine, a Iglu-Dorf Gstaad nalazi se na 2000 metara nadmorske visine također u Švicarskoj.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Iglu-Dorf (@igludorf)

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Iglu-Dorf (@igludorf)

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Iglu-Dorf (@igludorf)

Iglui su fascinantne građevine koje su tradicionalno korištene od strane Inuita, domorodačkog naroda koji nastanjuje arktičke regije Kanade, Grenlanda i Rusije. Ova privremena skloništa, jedan su od simbola preživljavanja u ekstremnim uvjetima, a izgrađeni su od snijega i leda te predstavljaju izuzetan primjer ljudske inovativnosti i prilagodljivosti.

Sve dodatne detalje vezane uz rezervaciju smješta u Iglu-Dorf selima potražite ovdje!

Foto: Instagram / @alliemtaylor