Ovaj članak originalno je objavljen na ljepotaizdravlje.hr

U potrazi za najljepšim načinima na koje bismo proveli sunčani vikend, naišli smo na pravu malu oazu nedaleko Zagreba. Riječ je o Repro Eko Farmi, organskoj farmi i ujedno obiteljskom poslu s hranom i prostorom za odmor, svadbe i retreatove. Farma je smještena u selu Volavje, 40 kilometara od Zagreba, a broji već gotovo 100 godina

Naime, prije 15 godina supružnici Dragica i Drago Repar naslijedili su farmu i počeli s renoviranjem. Kako je vrijeme teklo, ispunila se i Dragičina želja za kreiranjem zdrave, ukusne, hranjive i nenasilne hrane te je krenulo stvaranje Repro Eko Farme. “Krenula je kreirati fine recepte i prodavati svoju hranu i nije posustala raditi ono što voli”, stoji na službenoj stranici ovog lijepog imanja. Dragine su pak zlatne ruke uvijek zaposlene s popravljanjem svega što se pokvari na farmi, dok posvećeni tim Repro Eko Farme (Mira, Željka, Irena, Dražen & Kristina) pomaže stvoriti magiju hrane i održava farmu lijepom, uglađenom i funkcionalnom.

Farma se sastoji od glavne kuće sa sobama za noćenje, starog mlina koji se pokreće na vodu i proizvodi organska brašna, te pomoćne zgrade s malom proizvodnjom veganske hrane. Tu je i novo rekonstruirana šupa za retreatove, svadbe i team buildinge. Imanje je okruženo prirodom – potok, velika zelena livada, voćke i povrtni vrt, sve je tu za siguran bijeg od stresa i sjedinjenje s prirodom.

Veganske delicije za vikend izlet

Kad je riječ o hrani, filozofija Repro Eko Farme “obuhvaća prirodnu i hranjivu hranu koja nije nasilna prema životinjama, koja je zdrava za ljude, dobra za okoliš i jako ukusna u isto vrijeme.” Domaćini ne vjeruju da bi kemikalije trebale biti posluživane na tanjuru, pa je njihovo povrće, voće i veganski proizvodi uzgojeno i proizvedeno organski. Također, proizvode Repro Eko Farme možete kupiti na samoj farmi ili u dućanima zdrave hrane diljem Hrvatske.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Repro Eko Farm (@reproekofarm)

“Naša glavna veganska paleta se sastoji od seitana, tofua i tri vrste Veganskih popečaka. Proizvodimo svježi, dimljeni, pohani i grilani seitan i tofu. Također proizvodimo razna organska brašna u našem mlinu pokretanom na vodu. Možete izabrati između klasičnijih pšeničnog, pirovog, kukuruznog i raženog brašna, ili nešto egzotičnijih rižinog, heljdinog, slanutkovog i prosenog brašna”, stoji na stranici Repro Eko Farme.

Na Repro Eko Farmi možete uživati u zdravom i slasnom jelu pod “shupom” s vašim domaćinima Reparima, ili pak popiti šalicu biljnog čaja na malom drvenom mostiću uz potok te jednostavno uživati u pogledu u zeleno ispruženi na vrtnoj sofi. Mi se već pakiramo!

Više informacija možete potražiti na službenom Instagram i Facebook profilu te na web stranici.