S ekološkim brendom tenisica Miret koje nastaju u Dugoj Resi i uspješnom poduzetničkom pričom braće Boljar, upoznali smo vas nedavno, a podsjetiti se možete ovdje.

Ovih su nam dana ponovno zaokupili pažnju novom kolekcijom tenisica pod imenom Forest dark koja je fantastična zbog nekoliko razloga. Miret svoju filozofiju nastavlja tamo gdje je i stao prilikom zadnje kolekcije – ekologija, održivost i fini bezvremenski dizajn. Tenisice su i dalje napravljene od čak 10 prirodnih materijala – konoplje, kenafa, lana, pluta, drva, kukuruza, jute, eukaliptusa, kaučuka i 100% prirodne vune s Novog Zelanda, certificirane najstrožim ekološkim certifikatima na svijetu za sigurnost životinja i okoliša.

Samo što ovog puta kolekcija Forest Dark interpretira klasične siluete niskih Miret modela, ali na zimski način i za zimske temperature.

Tenisice u novoj kolekciji su izrađene od raskošnog sloja novozelandskog vunenog filca te kao poluvisoki model pružaju topli i mekani dodatak zimskoj čizmi. Zadržavajući ključne značajke Miret classic modela – široka prednja strana za udobnost stopala, prirodna podstava od konoplje i čiste linije, kolekcija Forest Dark koristi paletu boja posuđenu od ugroženih životinjskih vrsta.

Naime, ovog puta Miret se inspirirao raznolikošću prirode, a lista najugroženijih vrsta od strane The International Union for Conservation of Nature (IUCN), međunarodne organizacije koja djeluje na području očuvanja prirode i održivog iskorištavanja prirodnih bogatstava, poslužila je kao vodič.

Na njihovom webu možete potražiti o kojim vrstama se radi i pogledati novu kolekciju.

Foto: Miret