Anthony Brooks SAD

I već šestu godinu zaredom jug Hrvatske postaje uzbudljivo središte ulične umjetnosti jer ovog vikenda, od 17. do 19. srpnja dogodit će se 6. Art Festival Zen Opuzen.

Skupina Opuzenaca ujedinjenih u udruzi St. Valerio neumorno iz godine u godinu organizira umjetnički festival u najljepšoj dolini Neretve s idejom da ožive, probude, uljepšaju okolinu u kojoj žive, a lokalnoj zajednici priušte uzbudljiva i edukativna druženja. I to im uz puno truda i entuzijazma, koji ih ne napušta niti nakon pet godina, iznimno uspješno polazi za rukom. Opuzen su proteklih godina posjetili umjetnici iz Hrvatske i cijelog svijeta, od Argentine, Meksika, Francuske pa sve do Kambodže, a umjetnički trag koji su ostavili uljepšao je brojna siva, pomalo zapuštena i napuštena zdanja u Opuzenu.

Mabel Vincetef / Argentina

Ove godine, obzirom na pandemiju, program je fokusiran na umjetnike iz Hrvatske koji će ovog vikenda uređivati pročelja zgrada u Opuzenu. Osim novih murala, družit će se i na ušću Neretve te kroz radionice, Dj-e i after partyje u motelu Delta.

Fernandoleon / Nizozemska

Više o programu te nastanku novih murala ovih dana u Opuzenu pratite na njihovoj FB stranici.