Kada se nađete u svjetskom društvu, na listi koju su složili stručnjaci iz cijelog svijeta, to donosi poseban osjećaj zadovoljstva.

Vjerujemo da su se tako osjećali vlasnici zagrebačkog Franko’s Pizza & Bar koja je svrstana među 50 najboljih pizzerija u Europi. Prestižna lista sastavljena je pod pokroviteljstvom Acqua Panne i S.Pellegrija, a Franko’s Pizza & Bar zauzeo je 47. mjesto u Europi i jedina je pizzerija iz Hrvatske koja se ove godine nalazi na popisu.

Najboljom europskom pizzerijom proglašena je pizzeria Peppe u Parizu, na drugom mjestu je Via Toledo Enopizzeria iz Beča te na trećem Fratelli Figurato u Madridu. Ovim izborom Italija, „majka Napolitane“ nije zasjela na pobjednička mjesta. Također, dodijeljena su i priznanja pod imenom Green Oven koja se odnose na ekološki predznak i održivost, a tom titulom počašćene su pizzerije Bæst u Kopenhagenu, Sartoria Panatieri u Barceloni i Lilla Napoli u Falkenbergu. Ove godine na listi se nalazi 28 zemalja, a većina najboljih pizza, prema ovogodišnjem izboru, priprema se u Francuskoj i Španjolskoj – čak 5 pobjedničkih dolazi iz tih zemalja, zatim u Njemačkoj i Engleskoj odakle dolaze 4 pobjednice.