Sezona ljetnih festivala u Zagrebu ozbiljno se zahuktava i možemo reći da zabavnih društvenih događanja po gradu uistinu ne nedostaje. U takvom će se ritmu nastaviti i dalje, sve dok festivale u metropoli ne zamijenimo onima na obali. Brojnim fora projektima sada se pridružuje i Pizza Festival, koji u glavnom gradu započinje idućeg tjedna!

Pizza Festival potencijalno će biti najslasnije gastro događanje u gradu dosad, a s održavanjem počinje 23. lipnja na Trgu Franje Tuđmana. Trajat će do 3. srpnja, a u 10-ak dana imat ćemo priliku isprobati 15-ak različitih okusa pizze, od klasičnih izvedenica kao što su Napoletana i Romana, pa sve do nekih pomalo neočekivanih verzija i okusa koje svakako vrijedi testirati.

Na sada već poznatoj festivalskoj lokaciji, Trgu Franje Tuđmana, u sklopu Pizza Festivala predstavit će se  Institut za pizzu, ResTač, Picnic i Beg’s koji će izrađivati pizze, a osim u ovoj prepoznatljivoj talijanskoj deliciji, imat ćemo priliku uživati i u drugim jelima. Robert Hromalić tako će pripremati deserte, od kojih organizatori izdvajaju tostirani sladoled i Crepes Suzette.

Ako poput nas obožavate pizzu, znate gdje ste već idući tjedan. Festival će raditi od 23. rujna do 3. srpnja, od 12 sati do 2 ujutro, a ulaz će biti besplatan.

Foto: Unsplash, Pexels