Hrvatsko izdanje gastro magazina La Cucina Italiana u povodu obilježavanja Svjetskog dana pizze, 9. veljače, po prvi put organizira “Pizza tjedan”

Pizza je na globalnoj razini, najpoznatije i najpopularnije jelo talijanske kuhinje. „Na prvu se čini drugačije, ali pizza nije jednostavno jelo“, izjavio je Marin Vanjak, koji je preuzeo ulogu „izbornika“ pizzerija iz različitih dijelova Hrvatske koje su pozvane uključiti se u prvo izdanje projekta.

“Kada smo odlučili ići u realizaciju ovog projekta koji smo osmislili, zaključili smo da, iako dobro poznajemo domaću gastro scenu, u izboru pizzeria koje ćemo pozvati da budu dio ovog prvog izdanja, želimo ostvariti suradnju s čovjekom koji najbolje poznaje domaću “pizza scenu“ te je prepoznat kao stručnjak u Hrvatskoj, a i puno šire. Zamolili smo ga da nam pomogne odabrati kojim pizzerijama ćemo poslati poziv, a ključan kriterij, uz kvalitetu, nam je bio da napravimo izbor pizzerija iz cijele zemlje. Da se u gradovima diljem Hrvatske tih tjedan dana od 9. do 16. veljače priča o pizzi“, istaknuli su iz redakcije LCI Hrvatska.

Što donosi 1. LCI Pizza tjedan?

Pizzerije koje su dio ovog prvog izdanja projekta ponudit će popust od 20 % na pizzu kuće ili neku od odabranih, istaknutih pizza.

Gurmani koji će u tom tjednu uživati u pizzama diljem Hrvatske, bit će pozvani da objave svoju fotografiju uz hashtag #lacucinaitalianahrvatska #pizzatjedan #imepizzerie te da tagiraju LCI Hrvatska i pizzeriju u kojoj su se počastili pizzom. Po završetku PIZZA TJEDNA bit će odabrano pet fotografija s najkreativnijim opisom pizze, a kreativci će biti nagrađeni poklon paketom La Cucina Italiana Hrvatska.

La Cucina Italiana, PIZZA TJEDAN

U nastavku donosimo popis pizzeria koje su uključene u 1. LCI PIZZA TJEDAN u Hrvatskoj.

Čakovec

Pizzeria Stari Hrast

Dubrovnik

Pizzeria Papillon

Labin

Pizzeria Napoli

Osijek

Pizzeria Astrogarden

Pizzeria Ventidue

Petrinja

Pizzeria Pablos

Pleškovec

Pizzeria Venera

Plomin

Pizzeria Burra

Pula

Pizzeria Maximillian

Split

Pizzeria Fabrique Pub

Pizzeria Sant’Antonio

Šibenik

Pizzeria & caffe bar Victoria

Varaždinske Toplice

Pizzeria Bernarda

Vinkovci

Restoran i pizzeria Vatikan

Zadar

Restoran i pizzeria 4 Kantuna

Zagreb

Boccone Pizza&Bar

Fluid OPG Pizza Food

Pizzeria Toccare

Pizzeria Verona Due

Zaprešić

 Xanadu Pizza&Bar