Lijepa vijest jučer stigla od Hrvatske turističke zajednice. Naime, ugledni američki časopis Forbes uvrstio je hrvatski otok Mljet među top 5 neotkrivenih mediteranskih otoka za putnike koji vole istraživati destinacije “izvan utabanih staza”.

U njihovom članku navode se mnoga prekrasna odredišta na obali Sredozemnog mora koja su i dalje neistražena, a autor članka donosi popis pet idiličnih otoka, savršenih za one koji traže bijeg od gužve i masovnog turizma.

“Objave o Hrvatskoj i hrvatskim destinacijama u najpopularnijim američkim medijima kao što su Forbes, The New York Times, The Washington Post potvrđuju popularnost i poziciju naše zemlje kao poželjne turističke destinacije na američkom tržištu. Iako je veća realizacija turističkog prometa s dalekih tržišta trenutno otežana, naša prisutnost i vidljivost u američkim medijima važna je za buduće trendove i putovanja”, izjavio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić.

Otok Mljet prikazan je kao savršeno mjesto za sve posjetitelje željne aktivnog odmora, bilo da je riječ o istraživanju Nacionalnog parka Mljet, kupanju, kajakingu ili brojnim pješačkim i biciklističkim stazama na otoku. S druge strane, svi ljubitelji povijesti i kulture mogu istražiti Polače, jedno od najstarijih naselja na otoku, poznato po Rimskoj palači koja datira još iz doba Rimskog carstva. Uz Mljet, na popisu su se našli grčki Syros, španjolski otok Tabarca, otoci Kerkennah uz obalu Tunisa te otok Kekova u Turskoj.

Foto: TZ Mljet