Vrlo gledan i popularan kanal NatGeo promovirat će Hrvatsku 19. rujna kroz tri televizijske emisije emitirane u 170 zemalja svijeta!

Tako će svijet imati priliku upoznati zanimljivosti naše zemlje tijekom ovog povijesnog dana, a kroz tri različite emisije Hrvatska će biti prikazana kao top destinacija za sve ljubitelje istraživanja novih stvari, gastronomije, avanture i znanosti.

Legendarni chef Gordon Ramsay posvetio je Hrvatskoj jednu od epizoda treće sezone serije “Gordon Ramsay: Uncharted”. Pod stručnim vodstvom njegova domaćina i prijatelja, poznatog hrvatskog chefa Davida Skoke, s kojim je mjerio svoje kulinarske vještine, Ramsay je istraživao Istru, lovio koze i magarce, tražio tartufe i gledateljima pripremio nekoliko recepata koristeći domaće proizvode poput svježih jaja, kozjeg sira i maslinovog ulja.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Skoko David (@ribarevsin)

S epizodom snimljenom u Hrvatskoj, Gordon također u sklopu treće sezone svoje emisije vodi gledatelje na putovanje u Meksiko, Teksas, Maine, Portoriko, Island Smoky Mountains u Americi te Portugal. Pogađate, Hrvatska će biti predstavljena u ovom poznatom društvu kao jedna od najzanimljivijih destinacija na svijetu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Skoko David (@ribarevsin)

Osim kulinarske emisije slavnog britanskog chefa, Hrvatska će biti predstavljena i kroz emisiju “Europe from Above“ u kojem je naglasak na fantastičnom kadrovima iz ptičje perspektive. Prekrasne i opuštajuće snimke Hrvatske iz zraka prezentirat će svijetu Hrvatsku, posebno manje poznate gradove Ston i Metković, bajkoviti Motovun, Pulu i još mnogo toga. Konačno, u popularnoj emisiji “Inside the Factory” gledatelji će imati jedinstvenu priliku zaviriti u fascinantnu tvornicu Rimac Automobili, tijekom koje će svijet upoznati Hrvatsku kao zemlju znanja i inovacija.

Epizode o Hrvatskoj emitirat će se 19. rujna 2021.:
21:00: “Gordon Ramsay: Uncharted”.
22:00: “Europe from Above“
23:00: Rimac Automobili

 

Foto: promo National Geographic/autor Justin Mandel