Mars, Planet Akcije je u pokretu, a ovaj put napušta prosvjetljenog Vodenjaka i ulazi u sanjivi znak Ribe. Upozorenje: Mars je u ovoj poziciji malo nezgodan, pa od 14. travnja do 24. svibnja očekujte turbulencije

Mars se obično voli družiti s vatrenim i zračnim znakovima, pa vodene Ribe na neki način ubijaju njegovu “vibru”.”U astrologiji, Mars pokreće nagon i asertivnost, tako da ćemo tijekom tjedana u kojima je ovaj Planet ratnik u Ribama svi osjećati manje motivacije za postizanje svojih ciljeva”, kaže Narayana Montúfar, astrologinja na Astrology.com i autorica ‘Mjesečevih znakova: Otključajte svoju unutarnju snagu svjetla’. “Osjećat ćemo puno majne energije i trebat ćemo više odmora, ponekad mijenjajući treninge za odmor i drijemanje.” Drugim riječima, naša produktivnost će pasti.

Leslie Hale, psihički astrolog na Keen.com, rekla je slične stvari, rekavši da se Mars u Ribama često može činiti kao da se kreće kroz maglu, ne znajući gdje ćemo završiti. “Veći dar ovog znaka je, međutim, sposobnost konceptualizirati širu sliku i čekati da dođe pravo vrijeme, a ne skakanje na svaku prividnu priliku koja se pojavi”, kaže ona.

Osjećati “maglu mozga” i pomalo lijeno nije nužno loša stvar. To je znak da je vrijeme za odmor! Preopterećenost i izgaranje nije dobro ni za koga, pa ovaj i sljedeći mjesec može biti posvećeno resetiranju (u glavi su nam  kupke, masaže, drijemanje i lagane podnevne šetnje parkom). Mars u Ribama također ima tendenciju da pokaže našu suosjećajnu strane, a kako vrijeme postaje toplije, svi ćemo se osjećati malo prijateljskije. “Puno smo promišljeniji u načinu na koji djelujemo i na prstima se krećemo oko svojih postupaka, jer želimo izbjeći povrijediti osjećaje drugih ljudi”, kaže Montúfar. “Mars u Ribama nas tjera da dajemo prioritet željama drugih ljudi nad vlastitim potrebama.”

Prema Lisi Stardust, autorici “Vodiča za preživljavanje povratka Saturna” i “The Astrology Deck”, ovaj nas tranzit može spriječiti da ostvarimo svoje želje, jer možemo dopustiti da nas strah od neuspjeha proguta. I iako Mars ne voli biti u Ribama, ova energija je zapravo prilično sjajna za našu kreativnu i duhovnu stranu, kao i za očitovanje naših želja. Stardust kaže da “možemo koristiti ovu energiju da sanjarimo i vizualiziramo ono što želimo postići”, ali “poduzimanje akcije može biti teško učiniti u ovom vremenu.” Umjesto da krenete u akciju, malo stanite na loptu. Zapišite svoje snove u dnevnik i pripremite se za korake kako ih postići”. Tijekom ovog niskoenergetskog tranzita treba paziti na neke datume.

„Između 10. i 24. svibnja Mars će putovati vrlo blizu Neptuna i Jupitera, dva planetarna vladara Riba“, kaže Montúfar. “Ova je kombinacija pripremljena za stvaranje vizije – i ako možemo izbjeći da se izgubimo u fantaziji, možemo je iskoristiti da tada svoju viziju pretvorimo u stvarnost.”

Točnije, trebali bismo paziti na 18. svibnja, kada se Mars susreće s nepredvidivim Neptunom u Ribama. Astrolog Stephanie Campos upozorava nas da će nas Neptunova nedostižna magla natjerati na preispitavanja. “Možda nemamo potpunu sliku u ovom trenutku što želimo jer Neptun može iscrpiti Mars dio svog pogona i energije”, kaže ona. Zato nam savjetuje da budemo nježni prema sebi i slijedimo gdje nas naš kreativni duh želi odvesti — to će nas odvesti u pravom smjeru.

Neposredno prije nego što Mars napusti Ribe i uđe u Ovna, Planet akcije formirat će sekstil s Plutonom, nadahnjujući pozitivnu promjenu u našem emocionalnom životu. “Ovo je ambiciozan aspekt koji nam daje snagu i izdržljivost za postizanje čak i najnerealnijih zadataka”, kaže Montúfar. Iako tranzit počinje sporo i usporeno, završit ćemo na visokoj točki — i bit ćemo spremni krenuti naprijed.