Siječanj nam donosi ozbiljnu atmosferu s ne jednim, već DVA retrogradna ciklusa (Venera je retrogradna 19. prosinca – 29. siječnja a Merkur od 14. siječnja do 4. veljače) koja se odvijaju u Jarcu i Vodenjaku. Dva najodraslija i najozbiljnija znaka u zodijaku, privlače svjetla reflektora i traže od vas da napokon shvatite što želite. Vrijeme je da napravite prostor za razmišljanje i preispitivanje dugoročnih planova i razmislite o tome kako vaše riječi i djela sada utječu na vašu budućnost.

Nemojte se brinuti ako ne možete uprijeti prstom na točne probleme koje biste trebali riješiti; retrogradni planeti imaju naviku da skrenuti vam pažnju točno na one probleme koje je potrebno riješiti. Do kraja mjeseca trebali biste imati mnogo jasniju ideju o tome na čemu trebate raditi.

Kao i kod svih retrogradnih ciklusa, vrijeme je da budete što prilagodljiviji i otvoreniji. Ako možete, pokušajte ne raditi čvrste planove, samo se opustite i vidite što dolazi. Sljedeći mjesec kada Venera i Merkur budu u opoziciji, bit će dovoljno vremena da počnete djelovati.. Za sada samo pripremite dnevnik i ostanite znatiželjni oko toga što vas muči, na čemu trebate raditi i što vas zanima.

Ovan

Čak i ako ste cijeli mjesec odsutni s posla, vaš će um biti na poslu tijekom cijelog mjeseca. Nakon prosinca, pitanja o tome osjećate li se cijenjeni i jeste li ponosni na ono što radite profesionalno i dalje će vam se vrtjeti u mislima. Stari bi kontakti mogli ponovno isplivati ​​na površinu i potaknuti vas da se zapitate jeste li uistinu zadovoljni svojom trenutnom putanjom. U međuvremenu, retrogradni Merkur mogao bi unijeti malo kaosa u vaš društveni život – osobito oko 14. Siječnja. Dvaput provjerite planove kako biste smanjili nesporazume.

Bik

Nakon što vas je ponijela sezona zabava, sad dolazite do dubljih filozofskih pitanja o ljubavi, novcu i vašem identitetu zbog kojeg ćete cijeli mjesec imati potrebu za introspekcijom. Vrijeme je da se zapitate: “Što me zapravo zanima?”. S retrogradnim Merkurom u vašem profesionalnom sektoru, velika je šansa da ćete se suočiti s nekim nezgodama tehničke prirode, posebno oko 14. No ostanite smireni i pokušajte samo prijeći preko nesporazuma.

Blizanci

Kako vaš vladajući planet (Merkur) ide retrogradno (od 14. siječnja), vaši planovi da malo stisnete kočnicu bi trebali ići malo lakše nego inače, ali putovanja na koja se spremate, mogle bi pratite poteškoće. Smirite frustracije s puno rada na sebi (osvijestite trenutak, misli, probajte jogu ili meditaciju). Retrogradna Venera nastavlja pobuđivati ​​pitanja vrijednosti, planova i novca – posebno oko ulaganja poput bitcoina i nekretnina. Iskoristite ovaj mjesec da precizirate ciljeve, a ne da bijesno kupujete dionice – ima dovoljno vremena za diverzifikaciju u mjesecima koji dolaze.

Rak

Nakon prošlomjesečnog upoznavanja s retrogradnom Venerom, ovog mjeseca ste u ozbiljnom istraživanja sebe i onog što vas okruže. Vaša veza – ili potencijalni partneri – bit će pod mikroskopom, jer ste prisiljeni suočiti se s istinom o tome kako se stvarno osjećate. “Radi li ovo? Što ja želim? Kamo ovo stvarno vodi?” vrste su pitanja koja će vas držati budnima. S obzirom na to da je Merkur također retrogradan, pitanja o dugoročnom novcu također bi mogla biti tema za razgovor za Rakove u vezi. Izbjegavajte pisanu komunikaciju jer će komunikacija biti vaš kamen spoticanja ovaj mjesec i može postati atomska bomba u rekordnom vremenu. Trudite se biti što precizniji, transparentniji i svjesniji onoga što želite prenijeti.

Lav

S retrogradnim Merkurom u sferi vaše veze od sredine mjeseca, ponovno razmatranje razgovora – to jest svađa – s početka mjeseca moglo bi oduzeti puno mentalne energije. Pazite na nesporazume oko 14. kada planeti izgledaju posebno spremno za ukrštene mačeve . U međuvremenu retrogradna Venera nastavlja s procjenom vašeg zdravlja i dobrobiti. Koje strukturne promjene biste mogli napraviti u svojoj rutini kako biste dugoročno podržali bolje zdravlje?

Djevica

Odustajanje i prihvaćanje situacija, pa makar i poraza, ključne su strategije sredinom mjeseca kada vaš vladajući planet Merkur krene retrogradno u području vaše dnevne rutine. Nesreće s rasporedom, svađe i drama na poslu su u planu i programu, pogotovo krećući oko 14. siječnja. Ciljajte na više praznog prostora u svom rasporedu, tako da kada stvari pođu po zlu, nećete se suočiti s domino efektom. U vašem osobnom životu, retrogradna Venera nastavlja postavljati pitanja oko seksa, užitka, pa čak i djece. Ne morate još donijeti nikakve velike odluke, ali pokušajte ostati znatiželjni što se i tko ponovno pojavljuje.

Vaga

Ovaj mjesec ste u središtu ozbiljnog razmišljanja, dok vaš vladajući planet Venera nastavlja svoj retrogradni ciklus. Iako se stvari mogu činiti kaotičnim u društvu, pokušajte osluškivati poziv za retro i introspekcijom. S Plutonom pored Venere, vjerojatno će biti prilično intenzivno, ali vjerujte da sve što se otkriva i otkopava- posebno u vezi s vašom obitelji ili mjestom gdje živite – treba riješiti. Gdje god je to moguće, pokušajte se držati van događanja i dati si prostora obraditi sve ono što se događa oko vas. Kada Venera krene u direktnu poziciju (29. siječnja), ima dovoljno vremena za akciju.

Škorpion

Veliki pomaci nastavljaju se ovog mjeseca s retrogradnom Venerom koja nastavlja (do 29. siječnja) otkopavati skriveno blago…i možda samo malo loših stvar! Sredinom mjeseca, Merkur također ide retrogradno prijeteći nekim kaosom u vašem kućnom životu. Očekujte da će se planovi promijeniti, razgovori se ponavljati i da će se pojaviti neke neobične primjedbe koje će biti pogrešno protumačene. To je pravovremeni podsjetnik na snagu vaših riječi i savršeno je povezano s retrogradnim Venerom i većim temama o tome kako koristite svoj glas. Neka vam sve pogrešne komunikacije koje se pojave pomognu da poboljšate svoje dugoročne ciljeve o tome kako se izražavati u 2022.

Strijelac

Novac, prihodi, potrošnja, štednja – sve je na pregledu ovog mjeseca jer vas retrogradna Venera tjera da odrastete financijski. Ako ste skloni stavljanju glave u pijesak, nećete izbjeći neke kućne istine o svojim financijama. Iskoristite to kao priliku da ozbiljno postavite financijske ciljeve za ovu godinu i dalje. U međuvremenu bi retrogradni Merkur (od 14. siječnja) mogao unijeti određenu zbrku u komunikaciji. Napravite back up svih svojih dokumenata, ponovite jasno i koncizno upute kolegama te budite posebno oprezni s odabirom riječi – osobito u vezi s članovima obitelji.

Jarac

Nitko neće osjećati retrogradnu Veneru tako snažno kao Jarci. Vaše vrijednosti, identitet, izgled i zdravlje su gotovo pa na sistematskom jer vas Pluton doslovno protresao da ozbiljno shvatite ono do čega vam je stalo. Ljudi i teme će se ponovno pojaviti, ali neće svi doći na repertoar. Sada je vrijeme da razmišljate dugoročno (kao da mislite na bilo koji drugi način!) Kada počnete osjećati da se klimate, razmislite o tome kako se vaš pogled na život promijenio otkako je Venera bila zadnji put retrogradna u ovom dijelu vaše karte u prosincu 2013. – siječanj 2014. i odajte sebi priznanje koliko ste daleko stigli.

Vodenjak

Godina počinje s jednom vrlo jasnom porukom za Vodenjake: “Usporite!” Kako retrogradna Venera raste, vaša će želja za samoćom dosegnuti nove visine. Poštujte te čežnje i nađite vremena da se okrenete sebi. Meditacija, vođenje dnevnika, dnevno drijemanje bez osjećaja krivnje – sve što vam pomaže da se povežete sa svojim unutarnjim svijetom, bit će ulaznica za poštovanje astro ciklusa vaše duše. Nakon što Merkur krene retrogradno, vibracija se mijenja i može se osjećati pomalo ljutito (osobito oko 14.). Prihvatite tišinu dok možete. Bit će vam drago kasnije.

Ribe

Prijateljstva, savezništva i stare rane bit će u središtu ovog mjeseca jer retrogradna Venera izaziva velike emocije u vašem društvenom životu. S uključenim Plutonom, možete se kladiti da teme neće biti lagane i prozračne, ali unatoč tome, odnosi ili posljedice kojih ćete se biti primorani ponovno prisjetiti, pripremljeni za neko duboko iscjeljenje. Retrogradni Merkur mogao bi vas natjerati da se osjećate pomalo neraspoloženo, stoga svakako dajte prioritet svom mentalnom zdravlju i napravite prostor za neke nove prakse koje će vam pomoći u procesuiranju svega što se događa.

Ilustracija: Kimberlee Kessler