Hortiart Home, prodajno-izložbeni zagrebački prostor u Zvonimirovoj 24 namijenjen je svima koji vole biljke. Na ovoj adresi svi oni mogu kupiti biljku, dobiti savjet kako ju održavati, dogovoriti uređenje vrta ili sudjelovati na radionici posvećenoj biljkama.

Ovaj jedinstveni zagrebački salon raznih vrsta dekorativnih biljaka, ovih je dana uveo novitet u svoju ponudu koji definitivno potvrđuje aktualnosti kada je u pitanju dekoriranje prostora.

Riječ je o Hortiart Home Deco kolekciji suhog cvijeća – novom trendu u uređenju i ukrašavanju doma, prigodnoj i za razne svečanosti, poput vjenčanja u boho stilu i kad želimo da nam ostane dugotrajna uspomena na događanje.

Kako ističe vlasnik i doktor za cvijeće Tonko Katović, koji se hortikulturom bavi već deset godina, suho cvijeće je biljka iz koje je prirodnim putem uklonjena vlaga i može trajati i nekoliko godina uz minimalno održavanje. Osim što je ekonomičnije od zelenog cvijeća, koje može potrajati tjedan – dva, njegova je prednost i što je biorazgradivo i kao takvo ekološki prihvatljivo. Za razliku od umjetnog cvijeća koje je od plastike, suho cvijeće ne stvara dodatan plastični otpad, a prostor može estetski oplemeniti i doprinijeti potpuno novoj atmosferi.

Hortiart home, osim već poznatih ukrasnih tegli i živog bilja, uz Hortiart Home Deco kolekciju suhog cvijeća sadrži staklene i keramičke ukrasne vaze i željezne stalke za uređenje interijera koji je postao svojevrsni hit u uređenju interijera.

Hortiart također do 30.listopada slavi rođendan, a više o tome potražite ovdje.

 

Foto: Vanja Šolin